BIST 10.248
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.396,06
HABER /  SEÇİM

CHP'ye yakın şirketin Köşk anketinde şok sonuçlar!

CHP'ye yakınlığı ile tanınan SONAR'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konu alan anketinde muhalefeti şoke edecek sonuçlar çıktı...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanlığı seçimlerini konu alan anketler ardı ardına yayınlanmaya başlanırken CHP ile MHP'nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile Başbakan Erdoğan'ın olası oy oranları için çarpıcı rakamlar ortaya çıkıyor. CHP'ye yakınlığı ile ile bilinen SONAR araştırma şirketinin Köşk anketine göre Erdoğan seçimleri ilk turda kazanıyor.

BAYRAKÇI: ERDOĞAN'IN SEÇİLMESİ BU DURUMDA MUKADDERDİR!

SONAR'ın sahibi olan Hakan Bayrakçı, Aydınlık gazetesine yaptığı açıklamada “Tayyip Erdoğan ilk turda seçimi kazanabilir. Kazanmasa bile yüzde 50’nin biraz altında kaçırır. Bu durumda ikinci turda cumhurbaşkanı seçilmesi mukadderdir” diyerek durumu özetledi.

ERDOĞAN İLK TURDA YÜZDE 52'YE ULAŞABİLİR

Partilerin ve adayların oy oranlarını saptamak amacıyla yapılan ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi partinin adayına oy vereceksiniz?” sorusuna yüzde 46’sı “Tayyip Erdoğan” cevabı verirken, “İhsanoğlu’na oy vereceğim” diyenler yüzde 35.3’te kaldı. Katılanların yüzde 6.2 si BDP/HDP’nin adayına oy verdi. Kararsızlar orantısal olarak dağıtıldığında Erdoğan yüzde 52.6 İhsanoğlu 40.3 oy alıyor. Türkiye genelinde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş, cinsiyetten 26 ilden 2.800 kişi ile görüşülerek gerçekleştirilen anketin sonuçları şöyle:

sonar4.jpg

sonar1.jpg

sonar3.jpg

sonar4.jpg

sonar2.jpg

ÖNCEKİ ANKETTE AK PARTİ YÜZDE 34.2 ÇIKMIŞTI

Sonar’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri için Haziran ayı araştırma sonuçlarında AKP’nin çıkaracağı adaya oy vereceklerin oranı yüzde 32.4 çıkmıştı.

Sonar’ın yüz yüze anket yöntemi kullanarak yaptığı araştırma 2 bin 850 kişiyle görüşülerek gerçekleştirildi. 26 il ve 30 köyde gerçekleştirilen anketin yüzde 20’si kır özelliği taşıyan ilçe ve köy merkezlerinde yapıldı. Ankete katılanlara, cumhurbaşkanı adayı için isim belli olmadan hangi partinin adayına oy vermeyi düşündükleri soruldu. Ankete katılanların yüzde 34.2’si AKP derken, yüzde 13.5 CHP, yüzde 10.2 MHP, yüzde 1.4 ise diğerlerini tercih etti. Ankete katılanların yüzde 18.8’i muhalefetin ortak aday çıkarması halinde o adaya oy vereceğini belirtirken, yüzde 15.1’i adaylara bakarak oy vereceğini, yüzde 6.8’i ise kararsız olduğunu kaydetti.