BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP’ye en çok zarar veren gazete

CHP yönetiminin en rahatsız olduğu gazete ne Yeni Şafak ne Zaman. CHP Sabah gazetesini sevmiyor!

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Yeni Şafak, Zaman, Star, Bugün… Her biri CHP’ye sert eleştirilerin yöneltildiği gazeteler. Ama CHP yönetiminin bu gazetelerden bir rahatsızlığı yok. CHP en çok Sabah gazetesinden rahatsız. Nedeni ise hükümete yakınlığı ile bilinen Sabah gazetesinin hala geniş kitlelerce okunur bir gazete olması.

Bu sözleri CHP’nin üst yönetiminden bir genel başkan yardımcısından dinledik. Sabah ve Habertürk gazetelerindeki işten çıkarmaları konuşurken CHP yöneticisi Sabah gazetesinden rahatsızlığını anlattı.

Yöneticiye göre partiye ağır eleştirilerin yöneltildiği, sürekli olumsuz, taraflı haberlerin manşetlere taşındığı Yeni Şafak, Star çizgisindeki gazeteler onlar için bir sıkıntı yaratmıyor. Çünkü okuyucuları belli. O okuyucular çok politik ve belli bir siyasi tavrı olan okuyucular.

Sabah gazetesine gelince iş değişiyor. Özellikle ülkenin batısında yüksek satış rakamları olan Sabah gazetesi farklı kesimlerden pek çok insana hitap ediyor. Okuyucuları arasında çok sayıda CHP seçmeni de var. O nedenle Sabah’ta çıkan bir haber diğerlerine göre daha çok önem taşıyor.

50’nin üzerinde kişinin işten çıkarıldığı Sabah gazetesine bir de bu gözle bakan yönetici bir yandan gazetecilerin işsiz kalmasının üzüntüsünü paylaşırken diğer yandan yeni kadrolaşmanın ne olabileceğini tartışıyor.

Yöneticinin hesabına göre işten çıkarılan muhabirler yerine Zaman, Yeni Şafak çizgisinde yayın yapacak muhabirler gazeteyi CHP’nin çok önemsemediği gazetelerin çizgisine çekecek. Bu durumda Sabah’ın okuyucu kitlesi de kendiliğinden değişecek. CHP’de böylece rahatsız olduğu bir durumdan kurtulmuş olacak.