BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  POLİTİKA

CHPnin oyları çalındı iddiası

Yerel seçim iyice karıştı. Büyükçekmece'de ve Beylikdüzü'nde kullanılmış oy pusulaları bulundu. CHP'liler ve AK Partililer kapıştı.

Abone ol

Yerel seçim bitti ama kavga bitmedi. İstanbul Büyükçekmece'de AK Parti, Beylikdüzü ve Çekmeköy'de CHP seçim sonuçlarına itiraz etti.

Büyükçekmece ilçesinde CHP'nin adayı Hasan Akgün bir kez daha seçimleri kazandı ama AKP'nin Büyükçekmece adayı İlker Gürbüz'ün ve partililerin itirazı vardı.

İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde ise seçimi kazanan AK Partili Yusuf Uzun'a CHP'lilerin itirazı vardı. CHP'liler bir okulda, içinde oy pusulası dolu poşet bulduklarını iddia ederek ilçe seçim kurulunun kapısına dayandılar.

VECDET ÖZ: OYLARIMIZ ÇALINDI

CHP'nin Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Vecdet Öz, üzerlerinde "evet" mühürlere basılmış oy pusularının bulunduğu çadırı basın mensuplarına gösterdi. Çadırda bulunan oy pusulası sayısının 72 civarında olduğu belirtildi. Kameralara da gösterilen pusulaların üzerinde "Evet" mühürlerinin basılı olduğu görüldü.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Vecdet Öz, "CHP'nin oy pusulalaları buraya atıldı. Bakın, görün oylarımız çalındı. Oyların üstündeki mühürler CHP" dedi.

YUSUF UZUN: SEÇİMİ KAZANDIK HAYIRLI OLSUN

Beylikdüzü'nde seçimi kazanan AKP'li Yusuf Uzun ise zaferini ilan etti. "Bin oya yakın bir farkla Beylikdüzü'nde AK Parti olarak seçimi kazandık. Hayırlı uğurlu olsun diyorum"... dedi.

İSTANBUL'DA OY GERİLİMİ

Bu karşılıklı itirazlarla CHP'liler ve AKP'liler ilçe seçim kurulunun önünde karşı karşıya gelince arbede çıktı. Caddenin iki tarafına karşılıklı toplanan AKP'liler ve CHP'liler birbirlerine karşılıklı sloganlar attılar.

Polis her iki grubun arasında barikat oluşturdu ancak, alınan önlemler zaman zaman yetersiz kaldı.