BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  GÜNCEL

CHP'lilerin maskesi fena düştü

Her fırsatta Alevilere yönelik hak talebinde bulunan CHP'li vekiller Muharrem orucunun ilk gününde Meclis'e uğramadılar bile.

Abone ol

İNTERNETHABER/ANKARA- Sabahat Akkiraz tarafından Meclis Başkanlığı'na sunulan öneri mektubunda Muharrem ayında oruç tutan Alevi Milletvekilleri için mecliste iftar yemeği verilmesi istenmişti.

TBMM'DE BİR İLK!

Alevi milletvekillerinin isteği üzerine harekete geçen Meclis Başkanlığı, Meclis Lokantası’nda Muharrem ayı boyunca tutulacak oruçlar için özel iftar mönüsü hazırladı. TBMM İdare Amirleri Salim Uslu, Malik Ejder Özdemir, Tarım Komisyon Başkanı ve Ak Parti İstanbul Milletvekili İbrahim Yiğit’le yaptığı toplantıda 12 gün sürecek Muharrem iftarının ayrıntılarını belirledi.

TBMM Lokantası’nda ise etsiz ve soğansız özel yemek mönüsü hazırlandı.

Meclis bu öneriyi dikkate almış, Muharrem ayı boyunca meclisteki bütün restaurantların açık tutulacağı bildirilmişti.  Dün akşam ilk iftar yemeği verildi. diğer partilerden ve özellikle AK Parti'den pek çok milletvekili iftar yemeğinde hazır bulunurken gözler CHP'li vekilleri aradı.

SABAHAT AKKİRAZ BİLE KATILMADI

İlk iftar gününde AKP'li vekillerin katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeğine, bu öneriyi gündeme getiren Sabahat Akkiraz bile katılmadı.. Daha önce meclise cem evi açılması için öneride bulunan Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de dün akşamki yemekte yoktu.

TELEFONLARA BİLE ÇIKMADILAR

Her fırsatta AK Parti'nin Alevilere yönelik haksız uygulamalarından şikayet eden CHP'li vekillerin, özellikle Alevi milletvekillerinin, ilk iftar yemeğine katılmayışı oldukça manidardı.

Konu hakkında görüşmek istediğimiz CHP'li Milletvekilleri bu konuda görüş bildirmekten kaçındı, çoğu, konuşma sözü verdikleri halde daha sonra telefonlara çıkmaktan kaçındı.