BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'liler de Arınç'ı istifaya çağırdı!

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu

Abone ol

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, özel yetkili mahkemelerin hepsinin kötü olduğunu ancak en insanlık dışı uygulamaların bu dönemde yapıldığını ileri sürdü.

Batum, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon Davası kapsamında 33 ay tutuklu yargılanan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin, telefonunda 139 tane Hizbuttahrir üyesinin telefon kaydı bulunduğunun iddia edildiğini, daha sonra söz konusu telefon kayıtlarının sehven yüklendiğinin ortaya çıkmasıyla tahliye edildiğini anımsattı.

Toplantıda, soruşturma evrakını da gösteren Batum, şunları söyledi:

''Çelebi'nin tutuklu kalmasına sebebiyet veren imzalar burada. Birinci imzalar Zekeriya Öz'ün. 12 imza, 12'si de birbirinden farklı imza. 'Islak imza yok' diye bugün insanlar 5 yıl tutuklu bu ülkede. Zekeriya Öz, soruşturma evrakı düzenlemiş, 12 tane farklı imzayla.

Sadece o mu? Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve bir zabıt katibi. Bakıyorsunuz, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü'nün imzası, zabıt katibinin imzası çıkıyor. Daha beteri var. Üç ayrı emniyet müdürü var ne tesadüf üçünün de imzası aynı. Kimdir bu, kimin yerine atmış bu imzayı?

Kriminal polis laboratuvarı... İsim aynı ama imzalar farklı. Bu insanlar bu imzalarla içeride yatıyor.

Sonra, 'Seni 33 ay yatırdık, ama kusura bakma başka bir imzaymış, kimin imzası belli değil' sonucu ortaya çıkıyor. Özel yetkili mahkemelerin hepsi kötü, ancak en kötü, en insanlık dışı uygulamalar bu dönemde yapılıyor.''

Çelebi'nin, telefonuna söz konunu kayıtları kimin yüklediğinin bulunması için başvuruda bulunduğunu belirten Batum, 2 yıl geçmesine, 7 ayrı savcının değerlendirmesine rağmen, bir sonuç alınamadığını ifade etti.

Bu örneklerin, ''özel yetkili mahkeme rezaletinin son aşaması'' olduğunu savunan Batum, 74 milyonun durumunun bugün iktidarın iki dudağı arasında olduğunu ifade etti.

Batum, şöyle devam etti:

''Türkiye'de istedikleri kadar sis perdesini örtmeye çalışsınlar. Biz şu anda 'bedevi nerededir, nerede bulunur? Kim bahtsızdır kim değildir' saçmalıklarıyla uğraşmak durumunda kalalım. Türkiye'de bir gerçek var. Birileri hukuku, adaleti, ahlakı ve bütün kuralları çiğneyerek Türkiye'de belli bir amaca doğru gidiyor. Başbakan bugün çıkıyor, 'Sen Hitler'e kutlama mesajı göndermiştin' diye saçmalıklardan bahsediyor. Biz de ne yapalım, korkuyoruz ve akşam, 'Hitler'e bunu göndermiş miydik, göndermemiş miydik?' diye bunu konuşuyoruz.''

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Batum, anadilde savunmayla ilgili tasarı konusunda CHP'nin tavrının net olduğunu, tasarıyı son derece yanlış bulduklarını söyledi. Batum, ''(Bir kişi Türkçe bilse dahi başka dilde savunma yapılabilir. Yalnız o zaman tercümanını da kendi getirecek) diyor. Bu kadar rezil bir taslağın hazırlanması için beceriksiz ya da kötü niyetli olmak gerekiyor'' dedi.

Batum, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dün TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile ilgili eleştirisine ilişkin, ''Sayın Arınç bu konuda samimiyse, Sayın Başbakan hakkında resmi evrakta sahtecilikten, zimmetten, fezleke düzenlenmiştir. İstifa etseydi o zaman'' yanıtını verdi.