BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Erdoğan'a görevden al ricası!

CHP'li vekil Şafak Pavey, AK Parti Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin'in kendisine nefret yüklü tweetinden sonra Başbakan'a mektup yazdı

Abone ol

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Malatya AKP Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin'in kendisine yönelik nefret ve ayrımcılık yüklü tweet'i üzerine Başbakan'a açık bir mektup kaleme aldı. Milliyet Gazetesi'nden Mehveş Evin, Pavey'in yazdığı mektubu köşesinde yayımladı.

ALLAH BİR BACAĞINI ALMIŞ...

Pavey mektubunda engellinin yaşadığı zorluklardan yakındıktan sonra söz konusu tweet ile ilgili şunları ifade ediyordu: "Utanç veren tweet...En utanç vereni ile, engellilere karşı yazısız bir yasa kadar köklü yerleşmiş olan önyargı ve nefretin resmi olanıyla bir tweet üstünden karşılaştım; Malatya AKP Gençlik Kolları MYK üyesi Melik Birgin bana şu tweeti gönderdi: "Allah bir bacağını almış, hala küfürden uyanmazsın, nedir bu inatçılık!"

Hayatımda hiç görmediğim birinin, küfür uykusuna devam ettiğimi söyleyebilecek cüreti bulabilmesi, muhtemelen bunu söylemiş olmasından kazandığı sosyal itibardır. Kendisine ancak bu sosyal destek; hayali ilahi günahları bedensel cezayla tehdit edebilmenin kibrini verebilir.Bu arada şükür ki, bu düşkün itibarı paylaşmıyoruz.

SORUN TWEET'İ GÖNDERENİN YÖNETİCİ OLMASI

Midemi bulandıran, sözlerden tüten ağır nefret kokusu değil. Beni ürküten nefretle yaşayanların, kendi yaptıklarının doğru olduklarına inanmaları... Onaylamasam da bunu bile anlayabilirim. Bizim gibi, çatışmaları ideolojilerden yürüyen toplumlarda yerleşik nefret algısının birbirini kabule dönüşmesi uzun çağlar alabilir.
Ancak burada sorun; tweeti gönderen ayrımcı fanatiğin partiniz yöneticilerinden biri olması. Ve nefretini yüz binlerce kişi okumasına rağmen resmi görevine devam edebiliyor olması..."

SİZDEN RİCAM ONU GÖREVDEN ALMANIZ

Pavey mektubunun devamında Birgin için görevden alınma talebinde bulundu. Pavey'in söz konusu talep ile ilgili ifadeleri "İslam'a karşı nefret suçu için BM'ye başvuracağınızı açıklamalarınızdan öğrendim. Ancak partinizin yerel bir üyesinin küstah tweetine karşı bir uygulama yapmazsanız, insanlığa karşı işlenmiş suçlardaki en güçsüz ve en sessiz çoğunluğa karşı ahlaki borcunuzu yerine getirmeyip,sadece sempati bağlarınız olan nefret suçu mağdurlarına karşı hassasiyet gösterdiğinizi düşüneceğim. Sizden ricam şahsımda kimlik olarak temsil edilen ülkemin bütün engellileri adına AKP Malatya Gençlik Kolları MYK üyesi ayrımcı fanatiği görevinden, tam da bu nedenle almanız... Belki bunu yaparsanız nefret suçlarına karşı tavizsiz bir samimiyet başlangıcını seçmeninize gösterebilir ve bundan sonra partinizde bu tür yaklaşımlarda bulunanlara karşı insanlığın ortak değerleri konusundaki yaklaşımınızı sunmuş olursunuz" şeklinde oldu...