BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Tekin Erdoğan'a meydan okudu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler yönelten Başbakan Erdoğan'a çok sert çıktı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Bu ülkede ister Türk, ister Kürt, ister Boşnak, ister Çerkez, kimler varsa onların hepsinin teminatı CHP ve Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak'' dedi.

Partisinin, Sultangazi 75. Yıl Mahallesindeki seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı açıklamalara cevap vermek istediğini söyledi.

 Tekin, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, ''Ey sayın Başbakan, Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir başbakan insanları fişleyip ayrıştırıyor. Sen daha dün 'Sivas'ın ötesine geçemezler' diye siyasi partilere meydan okumuyor muydun? Yüreğin yetiyorsa gel Şırnak'a, Batman'a gidelim. Sen ayrıştırdın, bu hale getirdin'' diye konuştu.

Türkiye'nin birliğe, bütünlüğe, kardeşliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Tekin, ''Bu birliği ve bütünlüğü de ancak Türkiye'de bir tek kişi sağlayabilir, o da Kemal Kılıçdaroğlu. Bu ülkede ister Türk, ister Kürt, ister Boşnak, ister Çerkez, kimler varsa onların hepsinin teminatı CHP ve Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu olacak'' şeklinde konuştu.

''Sayın Başbakan, utanmıyor musun Alevileri fişliyorsun, bir milleti aşağılıyorsun?'' diyen Tekin, şöyle devam etti:

''Bu ülkeyi yönetenler, insanların soyları, mezhepleriyle değil, temel sorunlarıyla ilgilenir. Sayın Başbakan, 'Yasaksız bir Türkiye yaratacağım' dedin. Şimdi insanların telefonlarını dinlemek, özel yaşamlarına girmek yetmedi, insanların soylarını, soplarını fişlemeye çalışıyorsun. Onurla söylüyoruz; Aleviyiz, Sünniyiz, Türküz, Kürtüz, Lazız, Çerkeziz ve senin gibi Gürcüyüz.''

Türkiye'de yolsuzluğun bitmesini isteyenlerin CHP'yi iktidara taşıması gerektiğini ifade eden Tekin, ''CHP yolsuzluğu bitirirse yoksulluk da biter. Sadece İstanbul'da imar rantındaki yolsuzluğun bedeli 100 milyar doların üzerinde. Bu organize yolsuzluğun İstanbul'da nasıl işlediğini onlara belgeleriyle sunmak bizim namus borcumuzdur'' şeklinde konuştu.

Tekin, vatandaşlara, Van'da sağlık kuruluşlarındaki ihale yolsuzluğu iddialarına ilişkin belgeleri gösterdi.

Partililer, Tekin'in konuşması sırasında zaman zaman ''Başbakan Kemal'' şeklinde slogan attı.

Bu arada, Gürsel Tekin ve beraberindekiler, CHP Fatih İlçe Seçim Koordinasyon Merkezinin de açılışını yaptı.