BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.391,36
HABER /  GÜNCEL

Bizim stadımızın yanına gelemezler

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yüksel Divan Kurulu toplantısı, kulübün geleceği tartışılıyor.

Abone ol

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, Yüksel Günay başkanlığında yapılan toplantıda, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı yönetim kurulunun taraftarla birlikte yaptığını ve bundan da iftihar ettiklerini vurgulayan Özdemir, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena için, ''Ben mühendis olarak inceledim, bizim stadımızın özelliği başka, bizim stadımızın yanına gelemezler'' dedi.

İŞTE FENERBAHÇE KULÜBÜ'NÜN 2015 YILINA KADAR ÖDEMESİ GEREKEN BORÇ TUTARI

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun olağan toplantısında, Denetleme Kurulu, kulübün 2015 yılına kadar ödemesi gereken tahakkuku yapılmış borç tutarının 268 milyon 857 bin 988 lira olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda açıklanan Denetleme Kurulu raporunda, borç tutarının 268 milyon 857 bin 988 lira olduğu bildirildi.

Borçlar dışında, gayrimenkullerin 16 ayda ödenecek taksitlerinin tutarının 1 milyon 687 bin 246 lira, şahıslara olan borç bakiyelerinin 6 milyon 792 bin 274 lira, yatırımlar için avanslar toplamının 17 milyon 11 bin 287 lira, Kenan Evren Lisesinin yerine karşılık olarak yapımı tamamlanan 2 okul inşaatı için yapılan harcamalar tutarının 15 milyon 85 bin 435 lira (3. okul inşaatında şimdiye kadar 80 bin 657 lira harcandı), Düzce Topuk Yaylası Tesisleri için harcamaların 14 milyon 765 bin 561 lira, Fenerbahçe Koleji Spor ve Kültür Kompleksi için yapılan harcamaların 2 milyon 407 bin 10 lira olduğu açıklandı.

Geçmiş yıllarda gerçekleşen gelir tutarları göz önüne alınarak, Fenerbahçe Sportif A.Ş'den beklenen kar payı gelirleri ve amatör şubeler sponsorluk sözleşmelerine göre beklenen gelirlerin, 2012 yılında 106 milyon 900 bin, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında da 109 milyon 800'er bin lira olduğu, bu tutarlara maç gelirleri, kombine kart gelirleri, loca gelirleri, isim hakkı gelirleri ve henüz sözleşmesi yapılmayan gelirlerin dahil olmadığı belirtildi.

Denetleme Kurulu raporunda ayrıca, 31 Mart 2011 tarihine kadar olan hesaplara göre yılın ilk 3 ayında 87,2 milyon lira gelir elde edildiği, 82 milyon liralık gider olduğu, gelirlerin ilk üç aylık dönemde 5,2 milyon lira fazla olarak gerçekleştiği kaydedildi.

enerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulunun son bölümünde yönetim kurulu adına konuşan başkan vekili Nihat Özdemir, hedeflerinin dünyanın ilk 10 büyük kulübü içinde yer almak olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının sonunda, üyelerin, raporlar üzerine yaptığı konuşmalarda yönetim kuruluna yönelttiği sorulara yanıt veren Özdemir, Fenerbahçe Kulübü'nün sportif başarılar, tesisleşme ve bütçesi olmak üzere her şeyiyle önde gittiğini belirtti.

''Hedeflerinin dünyanın ilk 10 büyük kulübü içinde yar almak olduğunu'' dile getiren Özdemir, ''Gönlünüz rahat olsun hepinizin, Fenerbahçe Spor Kulübü dünyanın ekonomi olarak 10 büyük kulübü içinde çok yakın bir tarihte yer alacaktır'' diye konuştu.

''BİZİM STADIMIZIN YANINA GELEMEZLER''

Fenerbahçe Kulübü olarak yapılan bütün yatırımları desteklediklerini, çünkü bunların Türk sporuna yönelik olduğunu anlatan Özdemir, şöyle devam etti:

'Stadımızı Fenerbahçe Kulübü yönetimi ve taraftarıyla yaptık. Biz bundan iftihar ediyoruz. Ama diğer kulüplere, Trabzonspor'a, Galatasaray'a, Kayserispor'a, Çaykur Rizespor'a yapılan... Gaziantepspor'a önümüzdeki günlerde belki yapılacak, bunlara Türk sporunun ihtiyacı var. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak yapılan bütün spor yatırımlarını ne olursa olsun, kim yaparsa yapsın destekliyoruz, yapılan Türk sporuna yapılmıştır. Sayın başkan bunu her ortamda ifade etmektedir. Ama şunu söyleyelim, Galatasaray stadına ilk defa, 2-1 kazandığımız maçta gittim, gördüm. Güzel bir stadyum ama Şükrü Saracoğlu Stadı'nın ne sıcaklığı, ne atmosferi orada yok, bunu bilin. Ben mühendis olarak inceledim, baktım. Bizim stadyumumuzun özelliği başka, bizim stadımızın yanına gelemezler.''