BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Özkeş'ten tartışılan IŞİD belgesi

CHP Milletvekili İhsan Özkeş, IŞİD ve El Nusra örgütlerine ait militanların devletin kurumlarında misafir edildiğini iddia etti.

Abone ol

CHP Milletvekili İhsan Özkeş, Diyanet'in Suriye için topladığı paraların IŞİD ve Nusra'ya gönderilip gönderilmediniği sordu. Özkeş'in twitter adresinden Suriye ve Irak'ta savaşan bazı unsurların Türkiye'deki Diyanet'in misafirhanelerinde kaldığını yazdı. Özkeş bu konuyla ilgili bir de belge paylaştı.

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesi ve Türk Başkonsolosluğu'nu basarak Türk diplomatlarını esir almalarıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Muhalefet, iktidarı IŞİD'e destek olmakla suçlarken CHP'li İhsan Özkeş oldukça ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.

IŞİD MİLİTANLARI TÜRKİYE'DE 

Özkeş, twitter adresinden IŞİD ve Nusra militanlarının MİT'in denetiminde Diyanet'in misafirhanelerinde kaldığını iddia etti. İşte Özkeş'in dile getirdiği o iddialar;

- Davutoğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada Musul Konsolosluğu'nda çalışan bürokratların güvenliği için tüm önlemlerin alındığını söylemişti.

- 'Dünya Lideri' diye övdükleri Tayyip'in ülkeyi getirdiği duruma bakınız.
 
- Diyanetin Suriye için camilerden topladığı paranın ne kadarı Nusra'ya, ne kadarı IŞİD'e gitti?
 
- Suriyede savaşanlar Hatay'da Diyanet'e ait Kuran Kursu ve yurtlarında barındı mı İçişleri Bakanlığının Diyanete bu konuda bir yazısı var mı?
 
- Bir Kandil Gecesinde TRT'de canlı yayınlanan Mevlid duasında Diyanetin dua ettirdiği Suriyeliler kimdi?
 
- El Nusra genelgesi olarak iddia olunan belge dilerim gerçek değildir, doğruysa Allah bu Mübarek Berat Gecesinde yardımcımız olsun.
 
- Hasip Kaplan TBMM Genel Kurulunda iddia olunan genelgeyi okudu sonra ben paylaştım hala yetkililerce yalanlanmaması kaygı verici.

BELGEDE NE VAR?

Muammer Güler'in imzasını taşıdığı iddia edilen belgede, belirtildiği gibi bir örgüt ismi yer almıyor; ancak Suriye'de Esad'a karşı savaşanlar "mücahitler" olarak nitelendiriliyor. Belgede, Suriye'de geçişlerde Hatay'ın önemli bir nokta olduğu ve gerekli desteğin sağlanması isteniyor.
 
İşte CHP'li Özkeş'in paylaştığı dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler'in IŞİD ve El Nusra'nın militanlarının Türkiye'de Diyanet'e ait misafirhanelerinde kalmasını istediği iddia edilen o genelge;

bp8r0zliyaahn0h.jpg