BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.443,14
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Özdemir'den AK Parti'ye suçlama

Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili olarak AK Parti'yi suçladı.

Abone ol
Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyla ilgili olarak AK Parti'yi suçladı. Meclis Genel Kurulu'na belinde silahıyla gelen milletvekillerinin bulunduğunu iddia eden Ecder, aynı saldırının Erdoğan'a yapılması halinde "yer yerinden oynardı" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan yumruklu saldırı ve meclis güvenliğine ilişkin, Meclis İdare Amiri Malik Ecder Özdemir, CNN TÜRK'te yayınlanan 5N1K programına konuk olarak Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. 
 
AK Partili bazı milletvekilinin genel kurula silah ile girdiğini bunu Meclis Başkanı'nın da bildiğini ileri süren Ecder Özdemir, şöyle konuştu:

"AKP'li milletvekillerinden Genel Kurul'a silah ile giren milletvekillerini Meclis Başkanı biliyor. Benim tespitim var. AKP'nin içerisinde Genel Kurul'a gelmeyen, kürsüde bir kez dahi konuşmamış, ama tek görevi orada kavga çıkarmak olduğu zaman tartışmalı oturumlarda Meclis'in en ön sıralarında oturan adeta 'A Takımı' olarak adlandırabileceğimiz kavga çıkaran milletvekilleri var. Tek işleri kavga çıkarmak, kürsü işgal etmektir.  Bunlar Başbakan tarafından güçlendirilmemiş olsa bu tablo yaşanmaz. Meclis Başkan'ı buna tanıktır" dedi.
 
AK PARTİ TEPKİ GÖSTERMEDİ İDDİASI
 
Ecder Özdemir,  "Dünkü saldırı Kılıçdaroğlu'na değil de Başbakan'a yapılmış olsaydı, bugün Türkiye'de yer yerinden oynardı. Dünden bugüne içişleri bakanından tek kelime açıklama yapılmadı. İçişleri Bakanı'nın görevi, Twitt atmak mıdır? 24  saat geçmeden hiçbir araştırma yapılmadan saldırıyı yapan şahsın serbest bırakılması, Türkiye'de hukukun olmadığının bir göstergesidir. Bu iş teşvik edici olacaktır" diye konuştu.