BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
HABER /  EKONOMİ

İyi fikri olan gençlere 2 milyon dolar!

"Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması" ile teknoloji tabanlı iş fikri olan gençler, toplam 2 milyon liralık destekle kendi işinin patronu olma şansı yakalayacak.

Abone ol

ODTÜ Teknokent ve Teknopark İstanbul işbirliğinde düzenlenen "Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması" ile teknoloji tabanlı iş fikri olan gençler, toplam 2 milyon liralık destekle kendi işinin patronu olma şansını yakalayacak.

Yarışmaya, lisans, yüksek lisans ya da doktora öğrencisi veya mezunu (mezuniyetin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçmemiş olması kaydıyla) olanlar başvurabilecek.

Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nın sunduğu desteklerin maddi değeri toplamda 2 milyon lirayı bulacak. Başvurular "www.yfyi.com" adresinden 28 Nisan'a kadar yapılabilecek.

GİRİŞİMCİLERE 100 BİN LİRALIK ÇEKİRDEK SERMAYE     

YFYİ'de katılımcılara mentorluk, eğitim, patentleme ve danışmanlık gibi pek çok destek verdiklerini anlatan ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa İhsan Kızıltaş, böylece fikri olan gençlere kendi işinin patronu olma şansı tanındığını söyledi. Kızıltaş,"Her yıl ihtiyaçlara göre yenilikler yaptığımız YFYİ'de bu yıl, kuluçka merkezimizi hayata geçireceğiz ve burada birçok girişimciyi destekleyeceğiz. Aynı zamanda bu yılki yeniliklerimizden bir diğeri ise Amerika kampı imkanı olacak. Seçtiğimiz 10 girişimciyi 2 hafta süresince Silikon Vadisi'ne götürecek ve orada kendilerini geliştirmelerini sağlayacağız. Ayrıca 5 farklı kategoride seçilecek girişimcilere 100'er bin lira büyüklüğünde çekirdek sermayesi desteği vereceğiz. Kendi işini kurmak isteyen ve yenilikçi bir fikre sahip gençleri toplam değeri 2 milyon lira olan bu desteklerden faydalanmaya davet ediyorum. YFYİ'nin internet sitesi üzerinden başvuru yaparak yarışmaya dahil olabilecek girişimciler kendi hayallerinin peşinde koşarken, biz de onlara her anlamda destek vermek için elimizden geleni yapıyoruz."