BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li kadınlara çifte dayak!

Hayır broşürü dağıtırken demir çubuklu saldırıya uğrayan CHP'li kadınlar karakolda da dayak yediklerini iddia etti.

Abone ol

CHP İstanbul Bahçelievler İlçe Örgütü'nün Kadın Kolları Üyeleri ''Hayır'' broşürü dağıtırken sopalı saldırıya uğradı. Karakola şikayet için giden kadınlar, polisten dayak yediklerini de söyledi.

Saldırıyı kınayan CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin, "AKP'liler evet çıkarsa umuduyla, 12 Eylül sonrasının provasını yapıyor" dedi.

CHP Bahçelievler İlçe Örgütü'ne bağlı Kadın Kolları'nda faaliyet yürüten Gülhan Atılır, Eda Özdemir ve Nuray Taşan Fatih Caddesi üzerinde broşür dağıtırken, "AK Parti"li olduğunu söyleyen bir kişi, "Bu mahalleye giremezsiniz" dedi. Kadınların "Neden" diye sorması üzerine, ismi öğrenilemeyen kişi "Burası AK Parti'nin mahallesidir, bu broşürleri dağıtamazsınız" dedi.

CHP'li kadınlar bu sözlere tepki göstermesi üzerine, elindeki sopayı Gülhan Atılır, Eda Özdemir ve Nuray Taşan'a vurmaya başlayan saldırgan çevre sakinlerinin araya girmesiyle uzaklaştı. Bu sırada saldırın etkisiyle bayılan ve fenalık geçiren üç kadın, çevre esnafının yardımıyla karakola götürüldü.

CHP Kadın Kolları Üyesi Gülhan Atılır, Eda Özdemir ve Nuray Taşan şikayetçi olmak üzere gittikleri Yenibosna'daki 75. Yıl Polis Merkezi'nde de polisler tarafından sopayla dövüldüklerini söyledi. CHP'li kadınlar polisin kendilerine yönelik tavrına anlam veremediklerini de belirtti.

CAMİLERE GİREMİYORUZ

Olayın duyulmasının ardından CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'le birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP'li kadınlar, başından geçenleri anlattı. Saldırıya uğrayan kadınlar adına konuşan Eda Özdemir, girdikleri mahallelerde kendilerine 'Burası AKP mahallesi, giremezsiniz' denildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Dün referandum çalışmaları kapsamında mahallelerde geziyorduk. Bize saldıran beyefendiye referandumla ilgili bilgi vermek istedik. İlk önce Kılıçdaroğlu'na hakaret etti. Daha sonra kendisinin dolandırıcı olduğunu söyledi. Ben de kendisine 8 yıldır iktidarda olduklarını, belgelerle konuşmaları gerektiğini söyledim. Ondan sonra hakarete başladı. Ağıza alınmayacak küfürler etti. Biz de Tayyip Bey'in yaşadığı hayatla kendi hayatına bakmasını söyledik. Sonra bize kadına söylenemeyecek küfürler etti. Daha sonra evine girdi ve biz apartmandan dışarı çıktığımızda arkamızdan sopayla geldi. Biz camide elimizi yüzümüzü yıkamak istesek bile hakaret işitiyoruz. Burası AKP'nin mahallesi, gelmeyin buraya, diye taciz ediliyoruz."

TEKİN: 12 EYLÜL SONRASI İÇİN PROVA YAPIYORLAR

CHP'li kadınların uğradığı saldırıyı sert bir dille protesto eden CHP MYK Üyesi Gürsel Tekin ise "Bu tip saldırılar artık münferit olmaktan çıktı. Sistemli bir saldırı haline dönüştü" dedi. AKP'nin en büyük korkusunun referandumda"hayır" çıkması olduğunu söyleyen Tekin, "Bu yüzden de git gide saldırganlaşıyorlar" ifadesini kullandı.

AKP'lilerin Yenibosna'da yaptığı saldırının "basit ve münferit olmadığı"nı belirten Tekin, "Bu toblolarla 12 Eylül'de evet çıkarsa daha çok karşılaşacağız. AKP'liler iktidarı vermemek adına, her türlü çılgınlığı yapabilirler. Bu yaşananlar, 12 Eylül sonrası yapılacakların küçük bir provası. AKP sokakta gücünü sınıyor" dedi. Tekin, CHP'li kadınların büyük tehdit altında olduğunu da belirterek, "Bu saldırının sorumlularının peşini bırakmayacağız" ifadesini kullandı. Tekin, saldırıyı duyar duymaz CHP Bahçelievler İlçe yöneticilerini aradığını da belirterek,"Ankara'da olduğum için telefonla bilgi aldım. Saldırıya uğrayan arkadaşlarım yalnız olmadıklarını bilmeliler" dedi.