BIST 10.173
DOLAR 32,29
EURO 34,97
ALTIN 2.443,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce ağzına geleni saydı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis'te Salim Uslu'yu yerden yere vurdu!

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Meclis kürsüsünde AK Partili Salim Uslu'ya ağzına geleni saydı! Ayağa kalkan CHP'li vekilleri "onlar kalabalıkta birşey yapamaz" diyerek sakinleştiren İnce, Erdoğan'ın en çok küfreden başbakan olduğunu söyleyerek sert sözlerle yüklendi!

TBMM Genel Kurulu'nda, CHP'nin, okullardaki şiddet ve madde bağımlılığı gibi tehlikelerle ilgili araştırma önergesin görüşülmesini içeren grup önerisinde tartışma yaşandı.

CHP, TBMM Danışma Kurulunun toplanamaması nedeniyle grup önerisini Genel Kurula taşıdı.

CHP Grup Başkanekili Muharrem İnce, öneri lehinde konuşmak için kürsüye çıktığı sırada, bir grup milletvekili CHP sıralarının önüne toplanarak, TBMM İdare Amiri Salim Uslu ile CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç arasında yaşanan tartışmaya ilişkin görüntüleri Genel Kurula gösterdi.

İnce, "Geçtiğimiz günlerde burada bir zorbalık oldu. Kürsüdeki bir milletvekilimiz burada iteklendi, merak etmeyin bugün olmaz. Bunu yapan önce bakar CHP grubuna da bakar az kişi var, sonra kürsüdekine bakar kalp krizi geçirmiş, onu itekleyebilirim diye, ancak o zaman olur" diyerek CHP'li milletvekillerinin yerlerine oturmasını istedi.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE"

'Padişahlığa özenen bir Meclis Başkanı" olduğu iddiasında bulunan İnce, elindeki iki belge göstererek, "Bu, 10 Kasım Atatürk'ü anma günü ile ilgili Meclis Başkanı'nın davetiyesi bir kağıt, bir fotokopi. Bu da son padişah Abdülmecit ile ilgili Meclis Başkanlığının bastığı davetiye... Yazıklar olsun size. Şuna bakın, bir de şuna bakın.." dedi.

AZ DAHA KAVGA ÇIKIYORDU

İdare amirlerinin göreviyle ilgili tartışmada muhalefet sözcüsüne AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekçi ve bazı AK Partili milletvekillerinin laf atması, Genel Kurulda tartışmaya yol açtı.

Keskin'in de atılan laflara yanıt vermesi üzerine Genel Kurulda gerginlik yaşandı. Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, birleşime ara verirken, tartışma arada da sürdü. CHP ve AK Parti'li bazı milletvekillerinin birbirinin üzerine yürümesine, grup başkanvekilleri ve idare amirleri engel oldu.