BIST 9.936
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.449,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Haluk Koç'a torpil şoku!

AK Parti'de torpil listesi iddialarını ortaya atan CHP'li Haluk Koç'a danışman şoku. AK Partili Bülent Turan, Koç'un danışmanın da torpilli olduğunu iddia etti.

Abone ol

CHP'li Haluk Koç'un açıkladığı 85 kişilik torpil listesinin yankısı sürerken AK Partili Bülent Turan'dan karşı atak geldi. Haluk Koç'un basın danışmanı Baha Ülgen'in devlet memuriyetine Turizm Bakanlığında basın müşaviri olarak istisnai kadrodan sınavsız biçimde girdiği iddia edildi.

2001 yılında TRT'ye nakil olan Ülgen'in, 2008 yılında maaşı çok yüksek olan ve çok vasıflı kişilerin atanması gereken "Genel Müdür müşaviri" kadrosuna alındığı ortaya çıktı.

Ülgen'in Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi mezunu olduğu, bu kadroda sadece 11 gün kaldıktan ve maaşı kanuna karşı hülle yapılarak yükseltildikten sonra "müşavir" kadrosuna atandığı öğrenildi. Maaşını TRT'den alan geçici görevle TBMM'de çalışan torpilli Baha Ülgen, "torpil listesi" diye ortaya çıkan CHP'li Haluk Koç'un danışmanlığını yürütüyor.

AK Parti İstanbul Millletvekili Bülent Turan da Koç'un paralel yapı tarafından eline tutuşturulan listeyle hareket ettiğini açıklayarak danışmanına ilişkin de şu tweetleri paylaştı:

bulent-turan.jpg