BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li başkan gönlündeki yeni başbakanı açıkladı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nda yeni başbakan açıklaması geldi. CHP'li başkan Binali Yıldırım'ın başbakan olmasını istedi.

Abone ol

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hükümette en çok tanıdığı ve en çok görüştüğü ismin Binali Yıldırım olduğunu söyledi.

CHP'li Kocaoğlu, "Kendisiyle centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte bazı işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey’in Başbakan olması, mutlaka İzmir’in lehine olacaktır. Ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar 'Kim olsun’ diye, 'Gönlümden geçen isim, Binali Bey’ derim" şeklinde konuştu.

Ege TV’de Hüseyin Aslan’ın sunduğu programa katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti Kongresi ve yeni Başbakan kim olur tartışmasıyla ilgili konuştu. 

'Binali Yıldırım başbakan olursa İzmir’e etkisi ne olur?’ sorusunu yanıtlayan Başkan Kocaoğlu, tercih hakkı olsa kendisinin de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı’nın ismini söyleyeceğini açıkladı. Kocaoğlu, "Benim mevcut hükümette en çok tanıdığım, en çok görüştüğüm isim Sayın Binali Yıldırım’dır. Kendisiyle siyasi centilmenlik çerçevesinde siyasi mücadele verdiğim de oldu, birlikte işlere imza attığımız da oldu. Binali Bey’in Başbakan olması, mutlaka İzmir’in lehine olacaktır. Binali Bey Başbakan olursa, İzmir’e mutlaka destek verecektir, vermek de görevidir. Tabii ki AK Parti’nin içişlerine karışma lüksüne sahip değiliz. Hele ben yerel bir yöneticiyim ve genel siyaset konuşmayı da sevmem. Ama bana sorsalar 'Kim olsun’ diye, 'gönlümden geçen isim, Binali Bey’ derim" dedi.

CHP'Lİ MUHALİFLER

CHP’de de muhaliflerin harekete geçtiği ve kulislerin hareketlendiği süreçte Bakan Binali Yıldırım gibi kendisinin de genel başkan olma hedefi olup olmadığı ya da teklif gelmesi durumunda ne yanıt vereceği sorusuna da yanıt veren Başkan Kocaoğlu, "Böyle bir hedefim yok. Benim ailem Osmanlı’dan bu yana siyaset yapıyor. Ben dördüncü kuşağım. Bizde hep yerel yöneticiler olmuştur. Ben bulabileceğim, görebileceğim en onurlu görevdeyim. Bana bundan büyük rütbe, onur, şeref olmaz" diye konuştu.

GÖREVİ BIRAKACAK MI?

Kocaoğlu, EGİAD’ın gecesinde söylediği ve gündeme damga vuran "Bir şeyi zirvedeyken bırakmak gerektiğini düşünüyorum. Kentini ve dünyayı iyi tanıyan pırıl pırıl arkadaşlar var. Görevi onlara teslim etmek gerektiğine inanıyorum" sözlerine de açıklık getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı şunları söyledi:

"Orada öyle bir soru geldi ki; ’Gelecek siyasi planlarınız nedir?’ diye; Benim gerçekten siyasette bir gelecek hedefim yok. Ben de gayet rahat 'Evime gitmek istiyorum, torunu sevmek istiyorum, çocuklarıma vakit geçirmek istiyorum’ dedim… Ben 13 sene, 24 saatimi Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmak için harcamışım. Bu durumda bir insan ne isteyebilir?"