BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  MEDYA

CHP'li Altay ile 8 aylık bebek arasındaki fark

Radikal yazarı Ezgi Başaran, TBMM'deki yemin töreninde CHP'li Engin Altay'ın kitapçık fırlatmasına ilginç bir tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan'ın yemin töreni öncesinde olay çıkarıp kitapçık fırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eleştiri oklarının hedefinde.

8 AYLIK OĞLU İLE CHP ARASINDA FARK YOK

TBMM'yi karıştıran hareket yazarların da gündemindeydi. Radikal yazarı Ezgi Başaran, Altay'ı 8 aylık oğlu Deniz'in davranışlarına benzetti. 

"Sahiller cevaplasın: Bu iki resim arasındaki fark nedir?" başlıklı bebeği ile kitapçık fırlatan Altay'ın fotoğrafını yan yana getirdi. 

Oğlunun sergilediği davranışları anlatan yazar sözü CHP'nin tartışılan siyaset üslubuna getirdi. Yazara kulak veriyoruz:

"Deniz’in bizi anlamaması, seviyeli bir iletişime geçmemesi, atma fırlatma itme kakma bağırma çağırma ile işleri halletme yoluna gitmesini normal karşılıyoruz.

Zira oğlan 8 aylık.

Diğer taraftan…

Daima emeklemeyen, bir türlü ayaklanamayan, derdimizi anlamayan ve derdini anlatamayan bir yıllanmış insanlar grubuyla karşı karşıyayız. Yıllar yıllar yıllardır.

Rakibi hakkında hiç de karmaşık olmayan, son derece aleni, son derece açık yolsuzluk şüpheleri varken…

Rakibi, gücüne güç katan ortağıyla köprüleri feci atmışken, tüm kirli çamaşırlar ortaya saçılmışken…

Ne yaptı? Bunların hiç birini halka anlatamadı. Sadece bunu değil, kendi hayal ettiği ülkeyle ilgili de bir hikaye bir hayal anlatamadı.

Birkaç ay arayla iki kez yenildi.

Yerel seçimlerde yenildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ciddi taktik hataları yaparak yenildi.

Ve sonuçta ne yaptı?

Seçmenin yüzde ellisinin oy verdiği adamın Cumhurbaşkanlığı yemin töreni öncesi mecliste tüzük kitapçığını fırlattı attı.

Evet, aynı benim 8 aylık oğlum gibi, iki üç kez silkeledi, sonra da fırlattı attı.

Türkiye’nin en köklü siyasi partisinin, CHP’nin yaptığı, yapabileceği bu oldu. Evet.