BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den koalisyon açıklaması!

Koalisyonun kaderinin belli olacağı Perşembe ya da Cuma günü yapılacak görüşme öncesinde CHP’li Grup Başkanvekili Özgür Özel, ülkenin içinde bulunduğu durumu işaret ederek, hükümetin kurulmasının ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Abone ol

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, “Yangın ortamındayız şu anda sürekli her gün birkaç tane aileye ve bütün Türkiye’nin yüreklerine ateş düşüyor” dedi.

"13 yıllık hükümetin ülkede pek çok sistemi tahrip ettiğini ifade etti. “Bu aşamada seçim yapmak ve benzer sonuç üretecek yine koalisyon tartışmalarına girilecek bir seçimi yapmak bu ülkeye çok şey kaybettirir” ifadesini kullanan Özel, şunları söyledi:

CHP SEÇİMDEN ÖNCE VERDİĞİ SÖZLERİ TUTUYOR

“Birlikte yöneteceksek 4 yıllığına seçilmiş bir parlamentonun 4 yıllık bir hükümetle, donanımlı, yüksek profilli, 4 yıllık hedefler koyan ve 5 ana başlıkta yani anayasada, dış politikada, eğitimde, ekonomide ve Kürt sorununda meseleleri çözecek bir hükümete ihtiyaç var. Ne bir seçim hükümetine ne kısa süreli ve ucu yine seçim olan ve akılların arkasında hep hesapların olduğu bir hükümete... 7 Haziran mesajını doğru okuyan vatandaşın sorunlarını çözecek hem akan kanı hem de ülkedeki terörün yarattığı yangını hem de mutfaktaki yangını söndürecek bir hükümete ihtiyaç var. CHP masada kırmızı plakaları, bakanlık sayılarını, bakanlık pazarlıklarını tutmuyor, CHP masada vatandaşa seçimden önce verdiği sözleri tutuyor. Bu sözler emekliye ikramiye verilmesinden asgari ücretin artırılmasına asgari ücretten verginin kaldırılmasına, taşeron işçilikle mücadeleden kan ağlayan çiftçinin yüzünü güldürülmesine kadar toplumun geniş kesimleriyle ilgili talepler var, bunları masada tutuyoruz.”