BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Koalisyon ibresi hala erken seçimden yana çünkü...

Dün 4 saatten fazla süren Kılıçdaroğlu-Davutoğlu görüşmesi her ne kadar olumlu geçmiş gibi görünse de taraflar ibrenin erken seçimden yana olduğu görüşünde hemfikir.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Türkiye hükümetini arıyor. Dün gerçekleşen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi piyasaları ve kamuoyunu biraz umutlandırdı.

Sürekli yön değiştiren koalisyon ibresi belki de ilk defa koalisyona bu kadar yakın görünüyordu. Piyasalar ve kamuoyu dışında siyasiler de ilk kez koalisyona bu kadar yakın olunduğunun altını çiziyordu.

Fakat durum hiç de göründüğü gibi değil. İnternethaber'e konuşan Ak Parti ve CHP'li iki ayrı üst düzey yönetici, koalisyon ihtimalini çok zayıf gördüklerini, ibrenin erken seçimden yana olduğunu söylediler.

ERDOĞAN İSTEMİYOR

CHP'li yönetici erken seçim ihtimalinin yüksek olduğunu, bunun en büyük sebebinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın erken seçimde ısrar etmesi olduğunun altını çizerken, AK Partili yönetici ise iki partinin koalisyon maddeleri konusunda esneme yapmasının zor olduğunu, anlaşılamayacak maddeler yüzünden sorunsuz bir koalisyon kurulmasının mümkün olmadığını söyledi.

Yine de gözler perşembe günü sonuç açıklamak üzere bir araya gelecek olan Davutoğlu-Kılıçdaroğlu ikilisinde olacak. Son söz perşembe günü yapılacak o görüşmeden sonra söylenecek.