BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,68
ALTIN 2.394,46
HABER /  GÜNCEL

Rusya: IŞİD'le mücadelede koordinasyon sağlamalıyız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD ile ortak mücadele konusunda yeni fikirlerin belirginleşmeye başladığını söyledi ve "Suriye ile Irak orduslarının yanı sıra Kürtlerle de koordinasyon sağlamalıyız" dedi.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD'e karşı ortak mücadele için bazı fikirlerin belirginleşmeye başladığını söyledi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adel el Cübeyr ile Moskova'daki görüşmesinin ardından konuşan Lavrov, "Ortak mücadeleden kastımız Suriye ve Irak ordularının yanı sıra Kürtlerle ve IŞİD'e karşı mücadele eden diğer örgütlerle koordinasyon sağlanması temeli üzerine oturuyor" dedi.

Ancak aynı basın toplantısında söz alan Suudi Dışişleri Bakanı Cübeyr, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da sorunun bir parçası olduğuna vurgu yaparak "Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olamaz. Kendisi çözümün değil, sorunun bir parçası" dedi ve Lavrov'un 'Suriye ordusuyla işbirliği yapılsın' çağrısını reddetti.

Rusya Suriye'de Beşar Esad yönetiminin devamlılığını savunmaya devam ediyor.

Şam'da bulunan Rus askeri yetkililer de Suriye ordusuna IŞİD ve diğer muhalif gruplarla mücadele konusunda danışmanlık yapmaya devam ediyor.