BIST 9.881
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den hükumete acil uyarı!

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, hükümetin bir an önce kuraklık acil eylem planını devreye sokmasını beklediğini kaydetti.

Abone ol

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu yaz büyük bir susuzluk yaşanacağını, bunun özellikle de büyük kentlerde sorun olacağını iddia ederek, barajlardaki doluluk oranlarının düşüklüğüne dikkati çekti.

Susuzluğun yaratacağı sorunları anlatan Kaplan, hijyen ve bunun meydana getireceği sorunlara değindi. Tarım alanlarının ürün kapasitesinin düşeceğini, kuraklığa bir önlem bulunmaması halinde sebze, meyve ve tahılın zamlanacağını, hatta ithal edileceğini söyledi.

Kaplan, tarım alanında istihdam düşeceğini, ekim alanlarının kaybolacağını ve gıda kıtlığı başlayacağını belirterek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun konuya ilişkin bazı açıklamalarını da eleştirdi. Kaplan, "Sayın Bakan 'meslek sırrı' derken neyi söylüyor bunu bilemiyorum. Nedir bu meslek sırrı? Sayın Bakan'dan bunu açıklamasını istiyoruz. Kuraklıkla ilgili hükümeti suçlayacak halimiz yok ama kuraklıkla ilgili hükümetin aldığı bir tedbiri gördünüz mü?" diye konuştu.

Ciddi bir kuraklıkla karşı karşıya olunduğunu ifade eden Kaplan, hükümetin bir an önce kuraklık acil eylem planını devreye sokmasını bekliyorum" dedi.