BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den de pakete 'evet' oyu çıkacak

Kürt açılımında parti yönetimiyle tersdüşen Eşref Erdem, AK Parti'nin Anayasa çalışmasına karşı değil...

Abone ol

Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli'nin aksine CHP ve MHP'deki kimi milletvekilleri Anayasa değişiklik paketine sıcak bakıyor.

Taraf'a konuşan CHP milletvekillerinin anlatımları, partide homojen bir görünüm olmadığını gösteriyor. Değişiklik paketinin topyekün reddinin, CHP'yi sıkıntıya sokacağı görüşü hakim. Ankara Milletvekili Eşref Erdem'in "Değişiklik önerisine başından karşı olmak, yıllardır değişmesini istediğimiz bir Anayasa söz konusu olduğu için çok da doğru bir tavır değil" şeklindeki sözleri de parti içerisindeki hareketliliği doğrular nitelikte.

DİRENMENİN ANLAMI YOK

Anayasa paketindeki eksikliklere dikkat çeken Erdem, şöyle konuştu: "Elbette eleştirdiğim noktalar var. Ancak paket üzerinde çalışmalar sürüyor. Eğer yıllardır arzu ettiğimiz bir takım değişiklikler gerçekleşecekse direnmenin de bir anlamı yok. CHP, sürece daha rahat bir şekilde katkıda bulunmalı, hükümetten ayrı düştüğü noktaları dile getirerek değişime katkı sağlamalı. Paket için hangi yönde oy kullanacağıma, gelişmelere göre karar vereceğim."

Taraf'ın MHP'den görüştüğü milletvekilleri ise, partinin çelik disiplinine uygun olarak Bahçeli'nin görüşlerini tekrarladı. MHP'li bir vekil, tasarının maddeler halinde onaylanması yöntemine soğuk bakmadıklarını söyledi. MHP'de karşı çıkan ya da 'evet' oyuc vereceklerini dile getiren vekillerin ortaklaştıkları nokta; paketin referanduma gideceği ve halk tarafından onaylanacağı yönünde.

Bağımsız milletvekili Kamer Genç de muhalfet partilerinden pakete 'evet' oyu çıkma olasılığını dile getirirken, DSP'den ayrılan İzmir Bağımsız Milletvekili Reca Birgün ise, "Maddeleri tek tek incelemedim fakat mecliste gündeme gelişini inceleyip ve konuyla ilgili uzman görüşlerinden yararlanıp oyumu kullanacağım" dedi.