BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Çocuğunu cemaat okuluna gönderir mi?

Akşam yazarı Serdar Turgut, 5N 1K'ya konuk oldu ve Gülen Cemaati bünyesindeki bir okula yaptığı ziyaretten gözlemelerini anlattı.

Abone ol

GAZETECİLER.COM
CNN Türk yönetiminin modife ettiği 5N 1K yeni saati ve yeni formatıyla seyircisiyle buluştu. Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu programın konukları arasında Akşam yazarı Serdar Turgut da vardı.

Turgut son günlerde Senegal'deki Fethullah Gülen Cemaati bünyesindeki bir okula yaptığı ziyaret sonrası gözlemlerin kaleme almış ve farklı tepkilerle karşılaşmıştı. Turgut, cemaat üzerindeki gözlemlerini ve fikirlerini canlı yayında anlattı.

CEMAAT BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ OLMAYA DAHA YAKIN!

Serdar Turgut: Cemaati anlamaya çalışnalar, karşı olanlar ve destekleyenler var. Ama bence hiç biri cemaati tam olarak anlamış değil. Hatta cemaat içindeki bazı arkadaşlar da espri olarak 'The cemaat' tabirini kullanıyorlar. Bence cemaat bir sivil toplum örgütü olamaya daha yakın duruyor.

Senegal'de durum çok kötü tabii. Çok yoksul bir Afrika ülkesi sonuçta. Cemaatin okulu ise gayet iyi durumda. Hatta bir de Amerikan okulu var orada. Arada bir rekabet bile var. Türk okulunun daha iyi olduğunu söyleyenler de var. 

Sohbet dedikleri toplantıları var. Sorular soruluyor, tartışılıyor... Gayet demokratik bir ortam aslında. Sohbeti kontrol eden biri oluyor. 'Gördükleriniz ve eleştirileriniz neler?' diye sordular. Ben sadece gazeteci olarak gözlüyorum. 'Bu kadar büyük bir yapıyı eleştirmek benim haddime değil' dedim. Daha sonra fırsatım olunca bazı eleştirilerim oldu. Onları da not ettiler. 'Başka okulumuzu gördünüz mü?' diye sordular. 'Hayır' dedim. 'Onları görseniz daha sağlıklı eleştirebilirsiniz' dediler.
 
Cüneyt Özdemir: Neydi eleştirilerin?

Serdar Turgut: Bu okullardaki öğrenciler ergenlik çağında. Hayatlarının en fırtınalı dönemi. Öğretmenlerin dünyası çocuklara yansıyor. Çocuklar ailelerin baskısı da olmadan etkilenerek dindarlaşıyor. Bu geçiş döneminde gençler, eğlenmek, çılgınlıklar yapmak isteyebilir. Bu durum çocukların üzerinde ağır bir yük olabilir. Gülen de bu konuya kafa yormuş. Bireysel mutululuk meselesi üstüne yani. Ben cemaate bu sorunu çözecek bir sistem kurmaları gerektiğini söyledim. Siyasi yada dini değil insani bir sorun olarak baktım konuya.

SERDAR TURGUT KENDİ ÇOCUĞUNU CEMAAT OKULUNA GÖNDERİR Mİ?

Cüneyt Özdemir: Peki kendi çocuğunuzu Gülen Cemaaati'nin okullarına gönderir misiniz?

Serdar Turgut: Hayır göndermem!

Cüneyt Özdemir: Neden?

Serdar Turgut: Bu okullarda okuyan çocuklar dindar oluyorlar. Tamam bu normal, makul bir durum. Güzel de bir seçim. Ben ise çocuğumu beli bir noktaya getirmek ve inanç konusundaki tercihini ona bırakmak istiyorum. Bir yetişkin için olabilir ama o yaşta bir çocuğun bu yükün altında olmaması gerekiyor bence.

- SERDAR TURGUT ÇOCUĞUNU CEMAAT OKULUNA GÖNDERİR Mİ? VİDEO

- SERDAR TURGUT CEMAATE KARŞI MI? İLGİLİ BÖLÜM İÇİN TIKLAYIN