BIST 10.173
DOLAR 32,30
EURO 34,98
ALTIN 2.446,59
HABER /  GÜNCEL

Daum'un derdi Yılmaz Vural'mış

Fenerbahçe Teknik direktörü Christoph Daum'un Türk antrenörlere gönderdiği mesajın altından Yılmaz Vural çıktı!

Abone ol

Fenerbahçe Teknik direktörü Christoph Daum'un, Galatasaray maçı sonrası söylediği "Eğer bir Türk antrenör olsaydım, 'Tam da uzaktan şutlarla gol bulmak istemiştik' derdim.

Ama futbolu biliyoruz. Biraz da şans lazım. Şans bugün bizden yanaydı" sözleri tartışma yaratmıştı. Daum, dünkü idmanda basınla yaptığı sohbette bu konunun yanlış anlaşıldığını belirtirken, asıl hedefinin de Yılmaz Vural olduğunu belirtti. Alman çalıştırıcı o sözlerin herkesi kast eden bir konuşma olmadığını ifade ederek "Mehmet, Ertuğrul, Rıza gibi çok yenetekli hocaları kapsamıyor. Mustafa Denizli, Şenol Güneş gibi hocaları da... En az 15 tane yetenekli Türk antrenör sayabilirim. Onların hiçbirisi bu tarz kötü şeyler söylemezler. Kesinlikle bir genelleme yapmadım. Yanlış anlaşılma var" dedi. Kendisine 'yalaka' diyen Yılmaz Vural'ı üstü kapalı olarak sözlerinin hedefi olarak gösteren Daum, "Sürekli böyle konuşan biri var ve diğer Türk antrenörlerin de sözcüsü haline geldi. Onun dışındaki tüm hocalarla benim harika ilişkilerim var. Birçoğu da benim talebem zaten" şeklinde konuştu.

MOTİVASYON MAKARNA GİBİDİR!

Oyuncularına kontrollü bir afresiflikle mücadele etmelerini söylediğini kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, motivasyonu da makarnaya benzetti: "Spagetti aldente vardır ya... Dengeyi sağlamak tam o noktayı bulmak çok zor. 'Daha çok mücadele edin, daha çok saldırın' değil... O zamanda fazla pişmiş oluyor, makarna gibi. Takım, Ali Sami Yen'de bu sorunu çözdüğü için özel iltifatları hak etti."