BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.447,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP yemin kampanyası yapacak

CHP, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay için 'kampanya niteliğinde' çalışma yürütme kararı aldı.

Abone ol

Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP milletvekilleri Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye edilmemesini protesto amacıyla milletvekili yemini etmeyen CHP, kararın gerekçelerini kamuoyuna anlatabilmek için 'kampanya niteliğinde' çalışma yürütme kararı aldı.

CHP gezilere, çalışma belirsizliği süren Meclis'in tatil edilmesinin ardından başlayacak. Taslak çalışmaları süren programın 1 Eylül itibariyle başlaması öngörülüyor.

5 VEKİL KONUŞMAYA YETKİLİ

Bu konu ile ilgili milletvekillerine ve yöneticilere konuşma yasağı da konuldu. Açıklama yetkisi için sadece 5 isme yetki verildi. Bu isimler şunlar: İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Sencer Ayata, Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Denizli Milletvekili, İlhan Cihaner.

Bu arada eski Genel Başkan Deniz Baykal, yemin etmeme kararını yerinde buldu. Çalışmalarını yoğunlukla Meclis'teki odasında sürdüren Baykal, milletvekillerinin süreçle ilgili 'yoğun' soruları nedeniyle partisinin 'gayri resmi akil adamı' konumuna geldi. Baykal, yasa teklifi ile çözüm arayışına sıcak bakmazken, AK Parti kanadının, yasal düzenleme girişimini, parlamento çalışmalarına angaje olmak isteğinin işareti olarak yorumlayabileceğine dikkat çekiyor.