BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'Fuhuş iddialarına' yüzbaşı sert çıktı!

''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin ifade veren Yüzbaşı Uçar, tahliyesini istedi

Abone ol

''Şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin açılan dava kapsamında tutuklu yargılanan Yüzbaşı Esin Tolga Uçar, ''Herhangi bir suçumuz olsa savcılığa ifade vermeye kendimiz gitmezdik'' diyerek yapılanların komplodan ibaret olduğunu öne sürdü.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Uçar, üzerine atılı suçlamanın 11 numaralı CD üzerinden yapıldığını belirterek, buna ilişkin Genelkurmay Başkanlığından gönderilen değerlendirme çizelgesinde ciddi hatalar olduğunu ileri sürdü.

Davaya ilişkin dijital dokümanların başka bir uzman bilirkişi tarafından tekrar incelenmesini talep eden Uçar, CD'de yer alan bilgilere göre emekli Albay İbrahim Sezer'i hiçbir şekilde tanımadığını ve bir ilişkisinin olmadığını öne sürdü.

FUHUŞ ÇETESİNİN LİDERİ İDDİALARI

İddia edilen örgüt ve örgütün elebaşı olarak öne sürülen Zeki Mesten ile ilişkisinin olmadığını belirten Uçar, ''Zeki Mesten eşimin doktorudur. CD'de belirtildiği gibi fuhuş çetesinin lideri olsa irtibata geçmezdim. Ben eşimi sadece tedavi içim Zeki Mesten'e götürdüm. Evimde ve iş yerimde yapılan aramaların hiçbirinde bu ilişkiye dair bir delil bulunamamıştır. Evimde el konulan bilgisayarda da bu görüşmeleri doğrulayacak bir delil yoktur'' dedi.

İddianamede yer alan 11 numaralı CD içindeki bilgilerin ve bu bağlamdaki sunumların üçüncü kişilerce herhangi bir kurgu programıyla değiştirilip üzerinde oynanabileceğini öne süren Uçar, şöyle devam etti:

''Bu CD içerisindeki 'grp.durum.xis' dosyasında adı geçen kişilerin cinsel yaşamı ve özel hayatı ile yazılıp kaydedildiği hususları iftira ve yanlış bilgidir. Bu bir komplodur. Herhangi bir suçumuz olsa savcılığa ifade vermeye kendimiz gitmezdik. Atılı suçlardan 8 aydır tutuklu bulunmamız hukuksuz ve kanuna aykırıdır. Bu bağlamda tahliyemi talep ediyorum.''

Üye hakim Birol Bilen'in ''Üçüncü kişiler diye kimi kastediyorsunuz? Bu kişiler niçin böyle bir durum yapmış olabilir?'' diye sorduğu Uçar, bilgisayarında suç unsuru oluşturacak bir delil bulunamadığını belirterek, ''Bu sorunun üçüncü şahıslara sorulmasını istiyorum. Bugüne kadar Yüzbaşı olarak bana verilen tüm görevleri eksiksiz yerine getirmeye çalıştım'' dedi.

ASKERİ CASUSLUKTA 2 TAHLİYE 

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15'i tutuklu 56 sanığın yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında, ifadesini vermeyen sanıklar ifadelerini verdi. Haklarındaki suçlamaları reddeden sanıklar, kendilerine komplo kurulduğunu iddia etti. Sanık ve tanık avukatlarının taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, Yiğit Ali Adlığ ve Mehmet Emrah Küçük'ün tahliyesine karar verdi. Diğer tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.