BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,73
ALTIN 2.438,11
HABER /  GÜNCEL

CHP milletvekili adayları 27. dönem milletvekilleri isim listesi

24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP milletvekili aday listeleri YSK tarafından kesinleştirildi. 26 Mayıs'ta YSK CHP 27. dönem milletvekili adaylarının geçici listesini ilan etmişti. YSK'nın kesinleştirdiği CHP milletvekili aday listeleri 24 haziran seçimlerinde geçerli olacak.

Abone ol

YSK tarafından 27. dönem milletvekili aday listeleri incelemeden geçirildi. Ön incelemede eksik evrak ya da adaylığına engel durumları olan milletvekili adayları belirlenip  CHP'ye düzeltmesi için iletildi. YSK 30 mayıs itibariyle kesinleşen CHP milletvekili aday listelerini duyuruyor. Bu listeler 24 Haziran 2018 seçimlerinde geçerli olacak.

CHP adayları : CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. Bölge 1. Sıra adayı oldu. Tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu İstanbul 2. Bölge 1. Sıradan aday gösterildi. Abdullatif Şener de Konya 1. Sıra adayı oldu. CHP milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Eren Erdem aday gösterilmezken, Ali Şeker İstanbul 2. Bölge'dan aday gösterildi. 

Dün gece ortaya çıkan listede yer almadığı belirtilen Ali Şeker, 24 Haziran için İstanbul 2.Bölge 8.sıradan aday gösterildi. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan dünkü listede İstanbul’dan aday gösterilirken, bugün değişiklik yapılarak yeniden İzmir 1. bölgeden liste başı olarak aday yapıldı.

CHP Milletvekili aday listesi - tıkla

KHK ile ihraç edilen anayasa hukukçusu akademisyen Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ise İstanbul 1. bölge 9.sıradayken, 1.sıraya alındı. Ayrıca CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce'nin ekibinde olduğu bilinen üç isim aday listesinde yer aldı. Halen Meclis Başkanvekili olan Yaşar Tüzün Bilecik 1. sıradan, Tanju Özcan Bolu 1.sıradan, Mehmet Göker Burdur 1.sıradan aday gösterildi. Emre Köprülü ise Tekirdağ dördüncü sırada yer bulabildi.

İnce’ye yakın milletvekillerinden Namık Havutca, Rıza Yalçınkaya, Bülent Öz, Bülent Yener Bektaşoğlu, Mazlum Nurlu, Yakup Akkaya, Akın Üstündağ, Şerafettin Turpcu, Erdin Bircan ise tekrar aday gösterilmedi.