BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,87
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Meclis'ten işte bu nedenle çekilmedi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, CHP'nin Meclis'ten çekilmesi halinde CHP'siz bir Meclis'in oluşacağını bunun da AK Parti'nin işine yarayacağını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, 16 Nisan referandumuyla ilgili olarak hem bireysel hem de kurumsal olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru yapılacağını açıkladı. CHP'li Aksünger, CHP grubunun Meclis'ten çekilmesinin ise AK Parti'nin ekmeğine yağ sürmekten başka bir işe yaramayacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Erdal Aksünger, İzmir’deki Tarihi Havagazı Fabrikası’nda referandum sonuçlaryıla ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP’nin hukuksal olarak da kabul etmediğini belirten Aksünger, mühürsüz zarf ve oy pusulalarının geçerli kabul edilmesiyle ilgili olarak şöyle konuştu:

"YSK’da halk oylaması öncesi süreçte yaptığımız toplantıda mühürsüz zarf ve pusularla olursa ne olacağını sorduk. Gülüp geçtiler. Kanunun açık olduğunu söylediler. Kanun, içtihat oluşturmayacak şekilde net. ’Mühürsüz zarf ve pusulara iptal edilir’ diyor. Halk oylaması sonrası bunları hatırlattığımızda mahcubiyet içinde olduklarına tanık olduk.

"AİHM’E BİREYSEL BAŞVURU DA YAPACAK"

Benim gözümde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi konusu yüzde 100’dür. Bunda zerre kadar tereddütüm yok. Çünkü burada tam kanunsuzluk var. 

SİNE-İ MİLLET TARTIŞMASI

Eğer CHP grubu istifa ederse yapılacak AK Parti’nin de belki de ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey neden olmayacaktır. Çünkü orada nispi seçimlere gidecektir, o zaman biz istifa etmişsek nispi seçimler konusunda da katılmama kararı alman lazım. O zaman CHP’siz bir parlamento oluşacak."