BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

CHP faiz indiriminden memnun

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Merkez Bankası’nın politika faizini yarım puan indirmesini olumlu bulduklarını belirterek, memnun o...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Merkez Bankası’nın politika faizini yarım puan indirmesini olumlu bulduklarını belirterek, memnun olduklarını söyledi.
Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, TOBB Genel Kurulu’nda Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarını eleştiren Faik Öztrak, TOBB salonunda yaşananları tiyatro oyununa benzetti. Faik Öztrak, “Erdoğan önce mahalle delikanlılığı girişiminde bulundu, sonra Genel Başkanımızın konuşmasını dinlemeden kaçarak o girişimi kendi elleri ile yerle bir etti. Rakibine tükürüp kaçan gibi davranarak karizmayı çizdirdi” diye konuştu.
Soma’da yaşanan maden kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Öztrak, Türkiye’nin Soma’da sömürü düzeninin en çirkin haliyle yüzleştiğini söyleyerek, “Şu gerçeği görmemiz gerek; Türkiye, çalışanları borca batırarak işyerlerine, işyerlerinin kaderini iktidarın iki dudağının arasına zimmetleyen çarpık, merhametsiz ve vicdansız bu modeli daha fazla sürdüremez” şeklinde konuştu.
Merkez Bankası toplantısından politika faizinin yarım puan düşürülmesi kararı çıktığına dikkat çeken Öztrak, bundan memnun olduklarının altını çizerek, “Şimdi bunun hızla vatandaşın kullandığı kredi faizlerine de yansımasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı. Öztrak açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Hükümet enerji zammını seçim sonrasına ertelemişken, enflasyon koşar adım çift haneye doğru yürürken, Merkez Bankamız faizleri indiriyor. Sonra da sıkı duruşunu devam ettireceğini enflasyonu izleyeceğini belirtiyor. Açıkçası Başbakan’ın ekonomi teorisine müthiş katkılarına alışmıştık ama Merkez Bankası’ndan bu kadarını beklemezdik. Yani hem faizi düşürüyor hem de sıkı duruşunu devam ettiriyor. Tebrik ediyoruz.”
(İHA)