BIST 9.923
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.446,94
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'den İstiklal Marşı protestosu!

Törende İstiklal Marşı okunmamasına ve saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Engin Özkoç, stadyumu terk etti...

Abone ol

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 93. yıl dönümü Sakarya'da coşkuyla kutlandı. Stadyumdaki etkinliklerde İstiklal Marşı okunmamasına ve saygı duruşunda bulunulmamasına tepki gösteren CHP Milletvekili Engin Özkoç, stadyumu terk etti.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlenen tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu'nun Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından etkinlikler, Atatürk Stadı'nda devam etti. Buradaki törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Çelik, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Öğrencilerin şiir okumasıyla başlayan törende CHP Sakarya Milletvekili Özkoç ve CHP İl Başkanı İstiklal Marşı okunmamasına ve saygı duruşunda bulunulmamasına tepki göstererek stadyumu terk etti.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, 19 Mayıs tarihinin Türkiye Cumhuriyeti için dönüm noktası olduğunu söyledi. Koşu, Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs'ta Samsun'da attığı adımın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması konusunda atılan en önemli adım olduğunu ifade etti. Törende, Sakaryalı 60 milli sporcuya protokol üyelerince altın hediye edildi. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sporcuları gösterilerini sergiledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi folklor ekipleri de yöresel halk oyunlarını sergiledi. Gösteriler sırasında basketbolcu Erva Alpgül, baygınlık geçirdi. İlk müdahalesi sağlık ekibince sahada yapılan öğrenci ambulansla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Etkinlikler gösterilerin tamamlanmasının ardından sona erdi. Stadyum çıkışında emekli bir öğretmen, İstiklal Marşı'nın okunmadığı gerekçesiyle Vali Büyük ile görüşmek istedi. Ancak, polis, kadına izin vermedi.

"CHP'Lİ ÖZKOÇ: KONUYU TBMM'YE TAŞIYACAĞIZ"

Öte yandan CHP Milletvekili Engin Özkoç, partisinin il başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, stadyumdaki törenlerde saygı duruşunda bulunulmamasını ve İstiklal Marşı okunmamasına tepki gösterdi.

Yeni çıkan yönetmelikle 19 Mayıs'ın bayram olarak kutlanmaktan ve en üst düzeyde temsil edilmekten çıkartıldığını öne süren Özkoç, "İllerin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri sadece sabahki törene katılıp bir çelenk bırakacak ve ayrılacak. Daha sonra yapılan bir tören varsa o törenlerde eğer gerekiyorsa vali ve diğer protokoller katılacak. Böyle bir karar alındı. Sabah oraya gittiğimde (Kent Meydanı) gerçekten içimin yandığını hissettim. Arkadaşlarımız bir köşede bekliyorlar. Atatürk Anıtı'nın önünde sadece bir tane çelenk yanında da özel bir hastanenin çelengi var. Sivil toplum örgütleri, meslek odaları, öğrencilerimiz, askerimiz yok. Koskoca bir cumhuriyeti var eden unsurların hiç bir tanesi Atatürk'ümüz ile beraber değil." dedi.

CHP örgütü ile beraber Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı'nı okuyup saygı duruşunda bulunduktan sonra törenlere katılmak için stadyuma gittiklerini ifade eden Özkoç, şunları kaydetti: "İl Başkanı ile beraber yerlerimizi aldık. Tören başladı. Ben büyük bir şaşkınlıkla izliyorum. Saygı duruşu yok. İstiklal Marşı yok. Büyük bir merakla eğildim, büyükşehir belediye başkanıma, 'İstiklal Marşı okunmayacak mı?' dedim. O da 'Benim hiçbir bilgim yok' dedi. Daha sonra Valime 'İstiklal Marşı ve saygı duruşu' dedim. 'Gerçekten haberim yok, soralım' dedi. Vali, gençlik müdürünü çağırdı. Müdürün verdiği cevap; 'Sabah Atatürk heykeline çelenk bırakırken orada yaptık. Bu da ne de olsa oranın devamı? Burada gerek görmüyoruz' diye cevap verdi."

Yaşananları genel başkan yardımcısına bildirdiğini ve genel başkana hemen iletilmesini istediğini anlatan Özkoç, konuyu TBMM gündemine taşıyacaklarını belirtti.