BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP depremin faturasını kesti!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, depremde yaşamını yitiren vatandaşların sorumlusunun 'evlerinize girebilirsiniz' diyen yetkililer olduğunu söyledi

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ''Üzülerek belirtmek zorundayım ki; 5.6 şiddetinde bir depremde vatandaşlarımızın kullanımına müsaade edilmiş binaların yıkılması doğal bir felaket değil, idari felakettir'' dedi.

Akkaya, parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Van'da dün meydana gelen 5.6 şiddetindeki depremi değerlendirdi. 17 gün öncede Van'da yine bir deprem olduğunu hatırlatan Akkaya, pek çok insanın yetkililerin görevlerini yapmamaları,nedeniyle ailelerinden koparıldığını ileri sürerek şöyle konuştu:

''Oysa bugüne gelene kadar onlarca kamu görevlisinin her şeyin yapıldığına dair açıklamalarına şahit olduk. İşte onlardan biri Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı... 5 Kasım 2011 tarihi itibariyle yaptıkları açıklamada, 'Başkanlığımızdan gönderilen 20 kişilik teknik heyet çeşitli illerden görevlendirilen 200 teknik personelle birlikte ön hasar tespit çalışmalarını tamamlamıştır' diyor.

Van Valisi Münir Karaloğlu'nun durumu daha vahim, 'Vatandaşımızın kendi konutu ile ilgili endişesi varsa, hemen kriz koordinasyon merkezimize ulaşsın. Onlara eleman gönderelim, oturulabilir deniliyorsa, derhal evlerini kullansınlar' diye açıklama yapıyor.

BU SORULAR YANIT BEKLİYOR

Akkaya, yetkililerin hiç vakit kaybetmeden, ''hasar tespit çalışmalarını kimin yaptığı, yıkılan binaların raporlarını kimin düzenlediği, hangi tekniğin kullanıldığı, kullanılabilir onayı verilip verilmediği, verilmediyse hangi makamın vatandaşların yıkılan binalarda kalmasına göz yumduğu'' sorularına cevap vermesi gerektiğini kaydetti.

Akkaya, ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın depremin ardından vatandaşlara yönelik ''evlerinize taşının'' şeklinde bir beyanı olduğunu anımsatarak, bu sözlerine açıklık getirmesini istedi.

Türk halkının gerçeği öğrenme ve sorumluların cezalandırılmasını isteme hakkı bulunduğunu savunan Akkaya, ''Demokratik ülkelerin temel özelliği olan hesap verilebilirlik ilkesinin gereğini yerine getirmek ve sorumluları açığa çıkarmak Hükümetin görevidir'' diye konuştu.