BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

CHP, "torba yasa"nın insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini iddia ettiği 2 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını bildirdi.

Abone ol

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, "torba yasa"nın insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini iddia ettiği 2 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını kaydetti.

Atıcı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, torba yasalarla ülkeyi idare etmeye çalışan AK Parti'nin, farklı konulardaki pek çok maddeyi aynı kanun çine koyarak kamuoyunun dikkatinden kaçırmaya çalıştığını savundu.

Hükümetin, kanunlaşan "torba yasa" içine sıkıştırdığı iki madde ile sağlığı ciddi anlamda tehdit ettiğini ileri süren Atıcı, kanunun bu iki maddesinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını söyledi. Yasanın 4. maddesi ile sağlık hizmet bedellerini halkın sırtına yıkmak için katkı paylarının iki katına çıkarıldığını, 12. maddesi ile de yaşam alanları ve çevreyi talan edenlere af getirildiğini, 1997 yılından önce yatırım programına alınan tesisler için ÇED raporu alınmasına gerek olmadığına hükmedildiğini iddia etti.

Atıcı, sağlıkta ek ücretlerin 2008'de yüzde 30'a, 2009'da yüzde 70'e, 2012'de yüzde 90'a ve şimdi de yüzde 200'e çıkarıldığını ve buna otelcilik hizmetlerinin de dahil olmadığını ifade etti.

1997'den önce yatırım programına dahil edilen tesisler için ÇED raporu alınmasına gerek olmamasını eleştiren Atıcı, "Enerji bahanesi ile nehirlerimiz, denizlerimiz, ormanlarımız, verimli arazilerimizin talana açılması yetmezmiş gibi şimdi de ÇED'den muaf işletmeler yasa ile korunarak yaşamımıza girmiştir" dedi.

Atıcı, bu gelişmelerden cesaret alanların Mersin Yeşilovacık'ta kaçak inşaat limanı ile çevreyi kirlettiğini sözlerine ekledi.