BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,86
ALTIN 2.382,37
HABER /  GÜNCEL

Uzel'e sahtecilikten 48 yıl istendi!

Uzel Makine'nin patronu Önder Uzel ile 8 yöneticisine, nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarından 48'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türk sanayisinin en köklü kuruluşlarından Uzel Makine'nin Gaziantep bayisi Doğanlar Otomotiv, 2008'de şirketten istediği traktörlerin karşılığında 500 bin lira tutarında 9 vadeli çek gönderdi. O dönemde ekonomik sıkıntı yaşayan şirket, istenen traktörleri bayiye teslim edemedi. Çeklerin ise sadece üç tanesi iade edildi.

Birkaç ay sonra Doğanlar Otomotiv'in imzasız çeklerinin başkaları tarafından bankalardan tahsil edilmek istendiği, ancak karşılıksız oldukları ortaya çıktı. Hakkında soruşturma açılan Doğanlar Otomotiv'in iki ortağı Celal Uğur ve Erol Doğaner bu imzasız olarak Uzel Makine'ye verdikleri bu çekleri siparişleri gelmediği için geri istediklerini ve kendilerine iade edilmeyen bu çeklerdeki imzaların kendilerine ait olmadığını söyledi.

'İMZALAR SAHTE'

İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı'nın incelemesinde, Uzel Otomotiv AŞ. ibareli kaşenin yanındaki imzaların, Uzel Makine'nin yöneticileri Mehmet İzzet Kalaycı ve İlyas Börekçi'nin eliyle yazıldığı anlaşıldı. Önder Uzel ile yöneticiler, bayilerden imzasız çek almadıklarını iddia etti. Ancak iddianamede sahte imzayla piyasaya verilen çeklerin beş şirketi zarara uğrattığı, bilirkişi raporu nedeniyle şüphelilerin savunmalarına itibar edilemeyeceği belirtildi. Önder Uzel ile şirketin 8 yöneticisi hakkında 12 yıldan 48'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

MİRAS KAVGASI BATIRDI

Türkiye'nin ilk yerli traktör üreticisi olan Uzel Makine, aile arasında yaşanan miras kavgası nedeniyle zor günler geçirdi. Önder Uzel (üstte) ve diğer yöneticiler, şirketin içine girdiği dar boğazı bayilerden gizlemekle de suçlanıyor.