BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Charlie Hebdo'dan Muhammed Peygamber çizgi romanı

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, Muhammed Peygamber'in hayatını anlatan karikatür kitabı yayımladı.

Abone ol

Muhammed Peygamber ile alay eder nitelikte karikatürler yayınladığı için büyük tepki toplayan Fransız mizah dergisi, şimdi de Peygamberin hayatını anlatan bir çizgi roman yayımladıklarını duyurdu.

Charlie Hebdo dergisinin editörü, "Muhammed'in hayatı" adlı kitabın, güçlü bir araştırmaya dayandığını ve bir Tunuslu-Fransız sosyolog tarafından eğitim amaçlı hazırlandığını belirtti.

Karikatürlerin çizerlerinden Stéphane Charbonnier, "Müslümanlar tarafından hazırlanan bu kitap dini onay almış bir biyografidir" dedi.

Charbonnier, kitapla ilgili ilk düşüncelerinin 2006 yılında Danimarka'da bir gazetenin Muhammed Peygamber karikatürlerini yayınlaması sırada oluştuğunu da belirtti.

Çizer, "Bir kişiliğe gülmeden önce onu tanımak gerekir. İsa'nın hakkında birçok şey bilirken, Muhammed'in hayatı hakkında hiç bir şey bilmiyoruz." şeklinde de konuştu.

Haberin ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlarından İbrahim Kalın, Twitter hesabına İngilizce “Charlie Hebdo’daki kişiler ne derse desin, bu bir provokasyondur” mesajını yazdı.

Charlie Hebdo, Amerika Birleşik Devletleri'nde Muhammed Peygamber ile ilgili olarak çekilen filmin dünya çapında protestolara yol açtığı Eylül ayında, Muhammed Peygamber'in çıplak karikatürlerini yayımlamıştı.

Karikatürlerin yayımlanmasının ardından derginin 2011 yılında ofisine molotof kokteyli ile saldırı düzenlenmiş ve internet sayfası bilgisayar korsanları tarafından çökertilmişti.

Ölüm tehditleri alan Charbonnier, polis koruması altında yaşıyor.