BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  GÜNCEL

Sibirya soğukları susuz bıraktı

Sibirya soğukları Doğu Anadolu Bölgesinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Erzurum'da aileler su ihtiyacını karşılamakta zorlanıyor.

Abone ol

Sibirya soğukları Doğu Anadolu Bölgesinde yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Nehir, göl, ırmak, derelerlerle birlikte çeşmeler ve camilerin şadırvanları da buz tuttu.

Kar yağışının olmaması nedeniyle Erzurum ve diğer illerde köylerin merkezlerle ulaşım sorunu yaşanmıyor. Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesi Cami Kebir Mahallesinin Oltulu Sokakta oturan Zeki Yılmaz'ın evinin içme suyu şebekesi dondu. Muslukları açmak için tüp ile boruları ısttığını anlatan 2 çocuk babası Yılmaz, "Mutfağın suyunu açabildim ama banyo ve tuvalette su yok. Bir haftadır susuzuz. Çamaşır bile yıkanmıyor" dedi.

ERZURUM VE AĞRI EKSİ 26

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü bölgede ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Ağrı'da 26, Kars'ta 24, Ardahan'da 22, Muş'ta 10, Iğdır'da 9 dereceyi bulduğunu bildirdi. Yine sıfırın altında olmak üzere dün gün içinde en yüksek hava sıcaklıkları Ağrı'da 14, Kars'ta 12 ve Erzurum'da 11 derece oldu.