BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.435,41
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de ölüm kokan sanat

Heykeltıraş Ebu Muhammed, evine düşen havan toplarından yaptığı eserlerinden yola çıkarak Suriye halkının geleceği için Beşşar Esad'a seslendi.

Abone ol

Deyr'ez-Zor kentinde yaşayan heykeltraş Ebu Muhammed, yönetimin saldırı ve katliamlarına, Esed güçlerinin bombardımanından arta kalan havan topu kovanlarını kullanarak yaptığı heykellerle cevap verdiğini ifade ediyor.

ÖLÜM KUSAN BOMBALAR 

Evine düşen havan toplarının mermilerinden ve şarapnel parçalarından yaptığı sanat eserlerinin Suriye halkının geleceğe dair umudunu simgelediğini belirten Ebu Muhammed, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e seslenerek, ''Ey Beşşar, sen bize hayatımızı karartmak, bizi korkutarak sindirmek için bu bombaları gönderiyorsun ama ben sana çiçeklerle, her gün güneşin doğuşuyla tekrarlanan umut ile onurumuz ve özgürlüğümüze olan bağlılığımızla cevap veriyorum. Senin ölüm kusan bombalarını umut veren sanat eserlerine dönüştürüyorum'' dedi.
Ebu Muhammed, sanat çalışmalarıyla gelecek nesillere Esed yönetiminin işlediği savaş suçlarını unutturmamayı hedeflediğini belirtti.

PİCASSO YAŞASAYDI GUERNİCA'YI HALEP ADIYLA ÇİZERDİ 

''Picasso Suriye'de yaşasaydı ''Guernica''yı ''Hama'' ya da ''Halep'' adıyla tekrar çizerdi'' diyen Ebu Muhammed, gelecekte kadın ve çocuklar için heykel çalışmaları yapacağını belirtti. Ebu Muhammed, ''Ümit ederim ki bir gün havan kovanlarını sadece çiçek ekmek için kullanırız ve hep barış ve hayat dolu eserler yaparız'' ifadelerini kullandı.

Resim'de Kübizm akımının babası olarak tanımlanan İspanyol ressam Pablo Picasso (1881-1973) Nazi ordularının Guernica kasabasını bombalamasını anlatan Guernica adlı eserini 1937'de yapmıştı.