BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,71
ALTIN 2.445,10
HABER /  GÜNCEL

Cezaevleri doldu taştı

Cezaevleri, 12 Eylül 1980 harekatından sonraki en yüksek doluluk sayısına ulaştı. Adalet Bakanlığı ne yapacağını şaşırdı.

Abone ol

Cezaevleri, 12 Eylül 1980 harekatından sonraki en yüksek doluluk sayısına ulaştı. “Rahşan Affı” döneminde 73 bin mahkum bulunurken, sayı 80 bine yaklaştı. Adalet Bakanlığı bir yandan cezaevi yaparken, bir yandan da giderek büyüyen sorun karşısında ne yapacağını araştırıyor.

Cezaevleri, son 27 yılın en yüksek doluluk oranına ulaştı. Nisan ayı başı itibariyle mahkum sayısı 80 bine dayandı. Adalet Bakanlığı, yapımı devam eden cezaevlerinin daha erken tamamlanması için çalışırken, bazı illerde cezaevlerinde yer olmadığı için tutuklu ve hükümlüler başka illerde boş bulunan cezaevlerine naklediliyor.

Yeni cezaevleri daha çok İstanbul’da yapılıyor. Adalet Bakanlığı’nın belirlemelerine göre İstanbul’da yapımı devam eden cezaevlerinin açılmasıyla birlikte, hükümlülerin başka illere gönderilmesine gerek kalmayacak.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Kenan İpek tarafından hazırlanan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e sunulan “Cezaevleri faaliyetleri”yle ilgili bilgi notunda, yapımı devam eden cezaevleriyle ilgili son durum da yer aldı.

Cezaevlerinde mahkumlara verilen hizmeti daha kaliteli hale getirmek, personelden daha fazla yararlanmak için küçük cezaevlerinin de kapatılma yoluna gidiliyor.

Tarihi Ankara-Ulucanlar cezaevinden sonra Metris Cezaevi de boşaltılmaya başlandı. Bu hafta sonunda mahkumların nakil işlemleri tamamlanacak. Bayrampaşa Cezaevi ile İzmir-Buca Cezaevi de kapatılacak cezaevleri arasında yer alıyor.

Kaynak: Hürriyet/Saygı Öztürk