BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

Cezaevi koşullarından şikâyetçi olan Breivik'ten 'ölüm orucu' tehdidi

Norveç'te 2011 yılında 77 kişiyi öldüren Breivik, cezaevi koşullarından şikâyetçi oldu ve 'ölüm orucuna başlayacağı' tehdidinde bulundu. Breivik, izole edildiğini ve hücre dışında geçirdiği zamanın günde bir saatle sınırlandırıldığını öne sürüyor.

Abone ol

Norveç medyası, 2011 yılında Oslo'da gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ve Utoya adasınaki gençlik kampına düzenlediği silahlı saldırıda 77 kişiyi öldüren Anders Behring Breivik'in cezaevi koşullarını protesto etmek için ölüm orucuna başlama tehdidinde bulunduğunu yazdı.

Breivik, Norveç ve İsveç medyasına gönderdiği mektupta 2 Eylül'den bu yana izole edildiği ve hücresinin dışında geçirdiği zamanın da günde1 saatle sınırlandırıldığını iddia ediyor.

Breivik, 2012 yılında çıkarıldığı mahkemede 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Basına gönderdiği mektupta 36 yaşındaki Breivik, ağır cezaevi şartları yüzünden Oslo Üniversitesi'ndeki siyaset bilimi bırakmak zorunda kaldığını söylüyor.

The Local adlı haber sitesinin aktardığına göre mektupta şu ifadeler var:

"Bir insanın bu koşullar altında ders çalışması ve mektuplaşması mümkün değil. Bu durum, izole olan herkes için geçerli."

Soğuk kahveden şikâyetçi olmuştu

Breivik, koşulların değişmemesi durumunda ölene kadar açlık grevine devam edeceğini yazdı.

Breivik'in bulunduğu Skien hapishanesi müdürü Ole Kristoffer Borhaug, BBC'ye yaptığı açıklamada Breivik'ten başka hiçbir mahkûmun açlık grevinde olmadığını söyledi ve diğer mahkûmların cezaevi koşulları konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Dagbladet gazetesinin aktardığına göre Norveç Adalet Bakanı Anders Anundsen de Breivik'in iddiaları hakkında yorum yapmayı reddetti.

Oslo Üniversitesi, üniversiteye giriş hakkı kazanan herkesin eğitim görebileceğini belirtip Temmuz ayında Breivik'in tam zamanlı öğrenci olarak kaydını yaptı.

Breivik daha önce de hapishanedeki koşulların 'insanlık dışı olduğunu' belirtip kahvesinin soğuk servis edilmesinden şikâyetçi olmuştu.