BIST 9.931
DOLAR 32,47
EURO 34,73
ALTIN 2.440,99
HABER /  GÜNCEL

Çetin Doğan'ın eşinden makarna uyarısı

Eşinin bugün adalete teslim olacağını söyleyen Nilgül Doğan, emekli ve muvazzaf paşalara karşı top yekün bir siyasi yargı infazı başlatıldığını savundu

Abone ol

Balyoz davasında mahkeme salonunda olmadığı için hakkında yakalama kararı çıkan Eski 1. Ordu Komutanı emekli orgeneral Çetin Doğan’ın eşi Nilgül Doğan, emekli ve muvazzaf paşalara karşı top yekün bir siyasi yargı infazı başlatıldığını savundu.

Doğan, “Artık bu haksızlığa karşı ben en ön safta yer alma kararı aldım” dedi. Eşinin sağlık sorunu nedeniyle Silivri’deki duruşmaya gidemediğini, ancak bugün adalete teslim olacağını ifade eden Nilgül Doğan, Hürriyet’e şunları anlattı:

SAĞLIKLARI ÇOK BOZUK

“Televizyonlarda seyrettim. Işık Paşa, tutuklu yakınlarıyla görüşmüş. Ben ne yazık ki eşimin yanından ayrılamadığım için gidemedim. Tutuklu yakınlarının çoğu Ankara’dan. Davayı izlemek için Harbiye Orduevi’nde kalıyorlar. Ne diyecek, ne anlatacak tutuklu yakınları? Yapılan haksızlıkları, adaletsizliği anlatıp kendilerine yardımcı olunmasını istemişlerdir. Bakın bu insanların sağlıkları çok bozuk. Tam da sağlıklarına dikkat etmeleri gereken yaştalar.

SÜREKLİ MAKARNA YİYECEK DURUMDA DEĞİLLER

Rutubetli cezaevleri odalarında kalacak, sürekli makarna yiyecek durumda değiller. Bunları anlatmışlardır tutuklu yakınları. Ben artık karar verdim. Bu haksızlığa karşı neler yapabiliriz, nasıl örgütlenebiliriz, yasal başka ne gibi haklarımız var, sesimizi tüm dünyaya nasıl duyururuz, bunun için çalışacağım. Çok geniş katılımlı bir platform kurmak için harekete geçeceğim. Kararlıyım, artık beni en ön saflarda göreceksiniz. Onlar da görecekler. İnanıyorum ki bu insanları haksız yere suçlayanlar da gün geldiğinde adalete hesap vereceklerdir"

ÇETİN DOĞAN MANİFESTO HAZIRLIYOR

Hakkında yakalama kararı bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'ne geldi. Davada savunma yapmayacaklarını söyleyen Doğan,
"Savcı ve hakimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da bundan sonra hastaneye yatmak yok" dedi.

'SAVUNMA YAPMAYACAĞIZ'

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne saat 08.30 sıralarında avukatları İsmail Tepecik ve Barış Tepecik ile gelen Doğan, yaklaşık yarım saat açıklama yaptı. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 43 klasör belgeden bahseden Doğan, "Bu dijital veriler toplasan topu topu 3 klasörü doldurur. Bunlarda ne imza var, ne bir şey var, hepsi dijital. Polisler kendilerini savcı ve hakim yerine koymuşlar ve belgeler üzerine karar vermişler. Alelacele hazırlanmış belgeler bunlar. Bütün bu belgeler çürük. Bizim itiraz ettiğimiz meşhur 11 No'lu CD vardı. Bu CD, Gölcük'te 1 No'lu CD olarak karşımıza tekrar çıkıyor. Hiçbir değişiklik yok aslında" diye konuştu.

BELGE SORUSUNA İLGİNÇ CEVAP

Gazetecilerin "Bu belgeler Gölcük'te nasıl çıkıyor?" sorusuna Doğan, "TSK içinde alt düzeyde adamları var, uzman çavuş gibi işi bilmeyenler. Üst düzeyde olsa belgeler üzerinde hata yapmazlar. Alt düzeydeki bu adamlar, belgeleri buraya koymuşlar" diye konuştu.

MANİFESTO HAZIRLAYACAĞIM

Karara itiraz edeceklerini ifade eden Doğan, "Eğer itirazımız kabul olmazsa duruşmada savunma yapmayacağız. Avukatlarımız cübbe çıkaracak ve halkı muhatap alacağız. Manifesto hazırlayacağım, iddianameyi ben hazırlayacağım. Savcı ve hakimlere karşı bundan sonra söz bitmiştir. Ağır hasta olsam da bundan sonra hastaneye yatmak yok. Davaya devam edeceğiz" dedi.

BARO ODASINDA BEKLİYOR

Emekli Orgeneral Ergin Saygun'nun GATA'da tedavi olmasıyla ilgili soruya Doğan, Ergin Saygun'nun hasta olduğu için hastaneye yattığını ifade etti. Açıklamanın ardından adliyeye giren Doğan, bir süre baro odasında oturarak çay içti.

EMEKLİ TÜMGENERAL KARABABA VE 11 ASKER ADLİYEDE

Balyoz davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan emekli tümgeneral Ali Karababa Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi. Bu arada Karababa'dan bir süre önce 11 muvazzaf asker cezaevi aracıyla adliyeye getirildi. Bu askerlerin haklarındaki yakalama kararının ardından hafta sonu adliyeye gelen ve "yol tutuklaması" yapılarak Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderilen askerler olduğu öğrenildi.