BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.400,98
HABER /  GÜNCEL

Real Madrid 10 kişiyle zoru başardı

İspanya liginde Barcelona'nın berabere kaldığı haftanın karlı takımı Real Madrid oldu.

Abone ol

La Liga'da lider Barcelona'nın Sporting Gijon ile berabere kalmasının ardından Espanyol ile çok önemli bir maça çıkan Real Madrid, rakibini Marcelo'nun golüyle devirmeyi başararak aradaki puan farkını 5'e indirdi.

88 DAKİKA 10 KİŞİ OYNADILAR

Real Madrid, İspanyol file bekçisi Iker Casillas'ın maçın hemen başında gördüğü tartışmalı kırmızı kart sonrası 88 dakika boyunca sahada 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı.

Kâbus gibi başlangıç Real Madrid Casillas'ın gördüğü kırmızı kart ile maça başladı. Henüz 2. dakikada Callejon'u ceza sahası ön çizgisi yakınında düşüren Casillas'a maçın hakemi kırmızı kartını çıkardı ve Real Madrid 10 kişi kaldı. Bu kırmızı kartın ardından Teknik Direktör Jose Mourinho Angel Di Maria'yı oyundan alarak 23 yaşındaki file bekçisi Antonio Adan'ı sahaya sürdü.

Kırmızı kartın şokunu üzerinden çabuk atlatan ve rakip kaleye yüklenmeye başlayan Madrid temsilcisi 24. dakikada Marcelo ile golü buldu. Cristiano Ronaldo'nun akıl dolu ara pasında ceza sahası içinde topla buluşan Marcelo, sol çaprazdan düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi: 0-1.

40. dakikada Xabi Alonso'nun savunmanın arkasına doğru yolladığı uzun pasta topu Alan Emmanuel Adebayor, müsait pozisyonda topu üst direğe nişanladı ve ilk 45 dakika 1-0'lık Real Madrid üstünlüğüyle sonuçlandı.

Real skor avantajını korudu Madrid rakibine oranla daha iyi bir oyun sergiledi. 53. dakikada Cristiano Ronaldo'nun ceza sahası çizgisi yakınından kullandığı serbest vuruşta kaleci Kameni köşeye uzayarak gole izin vermedi.

72'de Jose Callejon'un ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşta top direğin dibinden auta çıktı. 82. dakikada Real Madrid Adebayor'la gole yaklaştı. Cristiano Ronaldo'nun pasında ceza sahası içinde müsait pozisyonda topla buluşan Togolu golcünün vuruşunda Kameni gole izin vermedi.

Maçın ikinci yarısının geriye kalan bölümlerinde de gol sesi çıkmayınca Real Madrid zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılan taraf oldu.

Bu sonuçla başkent temsilcisi puanını 57'ye yükselterek Barcelona'yla arasındaki puan farkını 5'e indirirken, Espanyol ise 37 puanda kaldı.