BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Cenazenin geri çıkarılmasına Cumhurbaşkanlığı'ndan sert tepki

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananlarla ilgili Cumhurbaşkanlığı'ndan da bir açıklama geldi. İbrahim Kalın, yaşananları kınadıklarını belirtti.

Abone ol

HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan gerginlikle ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, "Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşanan hadiseyi, Cumhurbaşkanlığı adına en net şekilde kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Bu gayri insani tutumu kabullenmek, mümkün değildir." dedi.

Kalın'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle: 

"Cumhurbaşkanlığı adına bu hadiseyi en net şekilde kınadığımızı ifade etmek isterim. Bu gayriinsani tutumu kabullenmek mümkün değildir. Bu, bizim inanç değerlerimizle, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur, çirkin bir yaklaşımdır. Ölüye saygı bizim inancımızın, medeniyetimizin en temel unsurlarından bir tanesidir. Bir cenaze töreninde bu tür hadiselerin yaşanmasını telin ettiğimizi ifade etmek isterim."

CENAZE TUNCELİ'DE

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde olay çıktı

Öte yandan HDP eski Milletvekili Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi, Hatun Tuğluk’un cenazesi toprağa verilmek üzere Tunceli'ye getirildi.

Ankara’da hayatını kaybeden ve son yolculuğuna uğrarken bir grubun tepkisi üzerine burada toprağa verilmesinden vazgeçilen ve mezardan alınan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi bugün kente getirildi. Cenazesi bir grup HDP'li karşıladı.

Bekir Bozdağ'dan son dakika Aysel Tuğluk ve Zafer Çağlayan açıklamaları