BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.310,05
HABER /  GÜNCEL

Bekir Bozdağ'dan son dakika Aysel Tuğluk ve Zafer Çağlayan açıklamaları

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Bozdağ'ın gündeminde Aysel Tuğluk'un annesinin cezanesindeki olaylar ve Zafer Çağlayan hakkında verilen tutuklama kararı vardı.

Abone ol

ABD'de eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına değinen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Bu siyasi hedefleri olan bir davadır" dedi. Bozdağ, Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşanan olaylar için ise "Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil" ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin sorulara verdiği yanıtlar şöyle:

AYSEL TUĞLUK'UN ANNESİNİN CEZANESİNDEKİ OLAYLAR

"Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. Olan hadiseyi kabul etmek mümkün değil, çok çirkin. Medeniyet inancımızla bağdaşmayan saygısız, ölçüsüz davranış söz konusu. Geneleklerimize inançlarımıza uygun değil. Kabul etmemiz, hoş görmemiz mümkün değil. 20-25 kişilik grup bu saygısızlığı yapıyor. Hemen müdahale ediliyor. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. Ailenin kararı ile defin işlemi yapılacaktır. Cenazenin mezardan çıkarılması bu kendini bilmezler tarafından yapılmadı. Onları savunmak için söylemiyorum.

Aile yaşanan bu çirkin hadiseden sonra cenazeyi İncek Mezarlığı'na gömmekten vazgeçiyor. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. İnsanların defin edilecek yerlerde yapılacak işler bellidir. Böylesine saygısız davranışlardan uzak durmak gerekmektedir. Provokasyon yapmak isteyen çevrelerin arayıp da bulamadığı şeylerdir. Bu hadiseyi kınıyorum, yapanları lanetliyorum. Bu olayı yapanlarla alakalı tatkikat başlatıldı. Yaptıkları işin hesabını verecekler."

Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde olay çıktıAysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde olay çıktıAysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde olay çıktıAysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde olay çıktıHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

 ABD'NİN ZAFER ÇAĞLAYAN HAKKINDA VERDİĞİ TUTUKLAMA KARARI

Bu davayı görecek mahkemenin başkanı Richard Berman, 2014 yılında Fetullahçı Terör Örgütü'nün 17/25 süreçlerindeki propagandalarına ve politikalarına destek vermek maksadıyla Türkiye'de düzenlenen uluslararası bir kongreye moderatör olarak katıldı. Orada Zaman gazetesine, örgütün yayın organına röportaj verdi ve FETÖ'nün argümanlarını kullanarak açıklamalar yaptı.

BU SİYASİ BİR DAVA

Bu, siyasi bir davadır. Siyasal hedefleri de olan bir davadır. FETÖ'nün, Türkiye'de görmeyi başaramadığı hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabasıdır. Onun için biz Amerikalı dostlarımızı bu konuda uyardık.

Çok net bir şekilde gözüküyor ki bu bilgilerin başsavcıya Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin Amerika'daki temsilcileri tarafından verildiği anlaşılıyor. Çünkü orada anlatılan konulara baktığımızda Amerika'nın istihbaratı dahi bu kadar detayda olan bir şeyi takip etmesi biraz zor gözüküyor.