BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  GÜNCEL

Cem Uzana baba baskısı

Cem Uzan Türkiye'de ama babası ve kardeşi kaçak... Kemal Uzanın canına tak etti. Bakın Cem Uzan'a ne dedi?

Abone ol

İmarbank'ta ‘naylon hesap’ açıp vergi kaçırmak suçundan yargılanan Kemal Uzan ve oğlu Hakan Uzan, 2003 yılından beri kaçak hayatı yaşıyor. Ancak bu kaçak hayatı baba Uzan'ın canına tak dedi. Kemal Uzan’ın oğlu Cem Uzan’a ‘devletle anlaş, davalar düşsün artık dönelim’ baskısı yaptığı teknik takibe takıldı.

CEZALARDAN KURTULAMAYACAKLAR

Star'a göre; Teknik takip sonucunda elde edilen bilgilerde, halen yurtdışında bulunan baba Uzan ile Cem Uzan’ın, ÇEAŞ ve Kepez’in iadesi konusunda anlaşamadıkları, baba Uzan’ın, Cem Uzan’ı, Türkiye’ye dönecek bir formül bulması için baskı yaptığı belirtildi. Uzmanlar Libananko’nun ÇEAŞ ve Kepez’le ilgili olarak açtığı tahkim davasının Türkiye’nin aleyhine sonuçlansa bile, baba Uzan ve Hakan Uzan, İmarbank nedeniyle aldıkları cezalardan kurtulamayacaklarını belirtti.

UZAN DAVALARIN DÜŞMESİ İÇİN UĞRAŞIYOR

Bu nedenle de, Uzan Grubu’nun TMSF ve diğer kurumlar ile protokol imzalayarak, davaların düşürülmesini istediği öne sürüldü.

Son günlerde ÇEAŞ ve Kepez’in tahkim davasında Türkiye’nin ‘10.1 milyar dolarlık tazminat ödeyeceğine’ ilişkin haberlerin altından da, Uzan Grubu’nun ÇEAŞ ve Kepez’in iadesi konusunda baskı oluşturma planı çıktı. Enerji Bakanlığı, 10.1 milyar dolarlık tahkim davası açan Güney Kıbrıs merkezli Libananco şirketinin Uzan Ailesi’ne ait olduğuna ilişkin tüm bilgi ve belgelerin mahkemeye sunulduğunu belirtti.

BABA UZAN DAYANAMIYOR

Bu arada interpol tarafından aranan Kemal Uzan'ın "vatan hasretine" daha fazla dayanamadığı da ortaya çıktı. Teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde baba Uzan Cem Uzan'a  ‘devletle anlaş, davalar düşsün artık dönelim’ baskısı yaptığı ortaya çıktı.