BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  GÜNCEL

Çay içip Öcalan'a özgürlük istediler!

Başbakan Yardımcısı Arınç'ın 'çay içip dağılıyorlar' dediği DTK son toplantısında bir dizi karar alındı

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Çay içip dağılıyorlar' diye eleştirdiği Demokratik Toplum Kongresi Daimi Meclisi toplantısı bitti. Toplantıdan İmralı'da yatan PKK terör örgütü lideri Öcalan'ın özgürlüğü için mücadele kararı çıktı. 

Toplantıdan sonra alınan kararlar yazılı bir açıklama ile duyuruldu. İlk karar DTK'nın ilan ettiği Demokratik Özerkliğin Türkiye'yi demokratikleştirme ve Kürt sorununda barışçıl çözümü geliştirme projesi olduğunun tüm çevrelere anlatılması ve inşası için altı aylık çalışma programı hazırlanması oldu.

ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK İÇİN ÇALIŞMA KARARI

Toplantıda Öcalan'ın son avukat görüşmesinde koşullarının iyileştirilmesi talebi de masaya yatırıldı. DTK bu konuda da şu kararı verdi:
"Kürt sorununun çözümünde Sayın Abdullah Öcalan'ın rolünü yerine getirebilmesi için güvenlik, sağlık ve özgürlük koşullarının oluşması için inisiyatif kurulması kararı alınmış, bu inisiyatifin meşru, demokratik ve yasal çerçeve temelinde hukuki, diplomatik ve eylemsel boyutları olan bir planlamayla çalışmaların yürütülmesi kararlaştırılmıştır."

KÜRT ULUSAL KONFERANSINA HAZIRLIK

Savcılığın hakkında soruşturma başlattığı DTK'nın bir başka kararı ise Ekim ayında Güney Kürdistan'da yapılması beklenen Kürt Ulusal Konferansı çalışmaları oldu. Bu konuda konferansın ön hazırlıklarını yürütmek amacıyla bir komisyonun başkanlık divanınca kurulması kararlaştırıldı. Çalışmanın ilk ayağı olan toplantının diğer tüm çevrelerle Eylül ayında gerçekleştirilerek ortak bir mutabakat temelinde Ekim ayında Güney Kürdistan'da yapılacak olan Ulusal Konferansa güçlü katılımın sağlanması benimsendi.

MANDELA'YA GİDECEKLER

DTK'nın Öcalan için Chomsky ve Mandela ile görüşerek destek talebinde bulunacağı daha önce basına yansımıştı. Oluşturulan heyet şimdi bu planlanan çalışmaları yerine getirecek.