BIST 10.147
DOLAR 32,23
EURO 34,99
ALTIN 2.441,70
HABER /  EKONOMİ

Böyle bir tatil deneyimi yaşamalısınız!

Odada hamam keyfi, macera duşları, şok kovaları, termal havuzlar, buz-saman terapisi ve enfes bir masaj hayal ediyorsanız, bu otel tam size göre..

Abone ol

Tatil denilince hepimizin aklına havuz ve deniz gelir.. Hemen hemen tüm oteller, konseptlerini bunun üzerine kurar. Ancak Bolu'daki Gazelle Resort Otel tatil alışkanlığınızı baştan sona değiştirecek gibi görünüyor.. Sabahları harika bir güne uyanmak, havuz yerine ceylanların, geyiklerin süzüldüğü bir ormanda gezintiye çıkmak, havuz yerine harika macera duşlarında müthiş bir keyif yaşamak istiyorsanız, sıcaklıkların 40 dereceleri aştığı, otellerin hınça hınç dolduğu, güney sahillerini artık bir kenara bırakın ve soluğu Bolu'da alın.

"Kış tatili için tamam ama Bolu'da yaz tatili olmaz" diyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz.

BUNLARI YAPMADAN DÖNMEYİN!
Gazelle'de tatilinizin hakkını vermek istiyorsanız bunları mutlaka deneyin. Bizden söylemesi...
İŞTE GAZELLE'NİN VAZGEÇİLMEZLERİ... TIKLAYIN

İstanbul'a 2.5, Ankara'ya ise sadece 1.5 saat uzaktaki Bolu, güney sahillerinin tahtını sallamaya çoktan başlamış. Büyük şehirlerin keşmekeşinden kaçanlara, kalabalık tatil merkezlerinin tekdüzeliğinden sıkılanlar için Bolu bulunmaz hint kumaşı.

Bolu'daki bu değişimin en büyük örneği ise bölgenin en yeni oteli Gazelle Resort&SPA...

Yorulmadan ulaşacağınız, 12 ay 4 mevsim tatil yapabileceğiniz bir otel var yanıbaşınızda. Gazelle'de meşe ormanı içinde nemsiz gürültüsüz bir tatil sizi bekliyor.

150 dönümlük meşe ormanının ortasına kurulan Gazelle'de her şey kusursuz tatil anlayışı üzerine kurulmuş. Üstelik odanızdan masanıza kadar her adımda doğaya bir parça daha yaklaşıyorsunuz.

Doğayla içiçe yaşamı daha otele ilk adımızını attığınız an hissediyorsunuz. Tamamı ahşap ve kütüklerle tasarlanan oteldeki koku sizi çok uzaklara kuzey ülkelerine götürecek.

gazelle-resortspa.jpg

300 YILLIK AĞAÇ TÜM PLANLARI BOZMUŞ

Gazelle'de doğaya yakın ancak onun düzenini bozmayan bir yaşam var. Otelin inşası sırasında bir tek ağaç bile kesilmemiş. Bahçedeki 300 yıllık tarihi ağaç ise otelin sahipleri Halit Ergül ve eşi Emine Hanım'a zor günler geçirtmiş. Ağacı kesmemek için direnen Ergül çifti çözümü otelin mimarisini tamamen değiştirmekte bulmuş. Bugün o ağaç tüm heybetiyle siz misafirlerini bekliyor.

MEŞE AĞAÇLARI İÇİNDE GÜNE BAŞLAYINorman-yuruyusu.jpg

Gazelle'de yeni bir güne zinde başlamak istiyorsanız 150 dönümlük meşe ormanı içinde mutlaka yürüyüş yapmalısınız. Günün ilk ışıklarının birbiri içine geçmiş meşe dalları arasından sızışını izlemek, günü karşılayan kuşların sesleri arasında mis gibi kokan havayı bolca içinize çekmenizi tavsiye ederiz. Bu anlar belki de yıllardır aradığınız ancak bulamadığınız o huzurlu anların başlangıcı olacaktır.

Meşe ormanının içinde oluşturulan 2050 metrelik yürüyüş parkurunda yapmanız gereken tek şey her 50 metrede bir karşınıza çıkan tabelaları takip etmek olacaktır. Meşelerin arasında dolaşırken karşınıza yabani bir hayvanın çıkması endişesini ise hiç hissetmeyin. Çünkü otel sahipleri bu tehlike için de önlemini almış... 150 dönümlük arazinin çevresi tel örgülerle çevrilmiş... Yani arkanızdan gelen tıkırtılar en fazla bir kuş belki de bir sincaba ait olabilir.

AYILARI İZLEYEBİLİRSİNİZ

Tabi siz de bizim gibi ilk bakışta tel örgüleri doğanın dengesine yapılan bir müdahale olarak değerlendirebilirsiniz... Ancak durum görünenden biraz farklı... Konuklarının can güvenliğini sağlamak için güvenli bir alan yaratan otel sahipleri, doğanın asıl sahibi vahşi hayvanları da unutmamış. Yürüyüş yolunun sonlarına doğru yabani hayvanları beslemek için özel bir düzenleme yapılmış. Düzenli olarak hayvanların beslenmesi için o bölgeye yiyecekler bırakılıyor. Üstelik bu müthiş anları da izlemek için özel bir kamera sistemi kurulmuş. Bize yetişmedi ancak siz Gazelle'nin konuğu olduğunuzda odanızdaki televizyondan belki ayıların, belki de tilkilerin beslenmesini izleyebileceksiniz. Sistemin alt yapısı neredeyse hazır...

Bu eşsiz deneyimi yaşamaya karar verir de Gazelle'ye gelirseniz mutlaka yanınızda sizi sabah ayazından koruyacak kıyafetlerinizi yanınızda bulundurun. Ağustos ayında sağlam bir eşofman takımı işinizi kolaylaştırır. Tabi bir de sabah pusunun yarattığı ıslak zeminde kaymamanız için iyi bir yürüyüş ayakkabısına sahip olmanızı öneririz.

KARACALAR GÜN SAYIYORgazelle.jpg

Gazelle adı doğanın en narin ve çekici hayvanlarından biri olan Karaca'dan geliyor. Ancak henüz otelde bir karaca yok. Fakat Gazelle'yi Ramazan Bayramı sonrası ziyaret ederseniz, otelin yeni sahipleri karacalarla da tanışma şansına sahip olacaksınız.

KURT GİBİ ACIKANLARA ÖZEL LEZZETLER

Aman 2050 metre bir şey değil...

Bu kadar yürüyüş beni yormaz diyenlerdenseniz, kesinlikle yanıldığınızı söylemek isteriz...

Güne sıkı bir enerjiyle devam etmenin tek yolu ise size sunulan doğal lezzetlerin hakkını vermekten geçiyor. Zengin ama bir o kadar da mütevazi kahvaltı menüsünün favorileri ise doğal sütten yapılan kaymak ve doğal bal...

Sabah kahvaltılarında otların lezzetlerini yaşamak isteyenler için de seçenek bol... Rota, dereotu, nane ve maydonozun da aralarında bulunduğu taze yeşilliklerle yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Tabi sabah kahvaltısı ederken güneşin kendini de göstermeye başladığını hatırlatmak isteriz. Susuzluğunuzu gidermek için de taze sıkılmış portakal suyu sizi bekliyor. Ben meyvenin suyunu istemem diyenlere de birbirinden taze meyveler yine servis edilen lezzetler arasında...

Endişelenmeyin güne çay ve kahvesiz başlayamayanlar için de sınırsız servis var.

GAZELLE'DE TERCİH YAPMAK ZOR!

Sabah yürüyüş ve sıkı bir kahvaltı...

Buraya kadar her şey güzel. Peki ya sonra...

İşte Gazelle'de sizi en çok zorlayacak konu gün içinde yapacaklarınız. Türkiye'nin en kapsamlı SPA oteli olma konusunda iddiasını ortaya koyan Gazelle'de sunulan hizmetler arasında tercih yapmak o kadar da kolay değil.

Neden mi ? İşte başlıyoruz....

havuz-450.jpg

GÜNEŞ Mİ, SPA MI?

Bizim için en zor kararı güneşle SPA arasında yaptığımız tercihler aşamasında oldu. Sıcak Ağustos güneşinde uzanıp, yemyeşil meşe ormanına karşı havuzda mı yüzmeli, yoksa kendimizi SPA merkezindeki deneyimli ellere teslim edip bütün bir yılın yorgunluğunu mu atmalı?

Tabi tercih yapamadık. O yüzden günü parçalara bölerek çareyi her şeyi denemekte bulduk. Sabah saatlerinde güneş ve açık havuzda geçireceğiniz birkaç saatte yeniden doğmuş gibi olacaksınız. Ancak asıl mucize içerde...

SAMAN DEYİP GEÇME

Gazzele Resort&SPA'nın en büyük özelliği Türkiye'nin en kapsamlı SPA merkezi olması. Üstelik daha önce deneyimlediğiniz SPA merkezlerinde göremeyeceğiniz özellikte ünitelere sahip. Örnek mi istersiniz?

Küçükken köyünüzde gördüğünüz o samanlıklar var mesela. Samanla SPA'yı bütünleştiremiyor olabilirsiniz. Biz de ilk görüşte şaşırdık. Ancak samanın ne mucizeleri varmış da biz bilmiyormuşuz...samannn.jpg

Aralarında çavdardan, yoncaya kadar pek çok değerli otun kurutulmuş halinin bulunduğu Saman Terapi Odası başta nefes darlığı, astım ve bronşit gibi solumun yolu rahatsızlıkları çekenler için bulunmaz nimet. Samanların modern saunalarda da terlemeye yardımcı olması için kullanıldığını hatırlatmak isteriz.

Sizi şaşırtacak bir diğer ünite ise Tuz Terapi Odası... Her yer bembeyaz tuz. Odada bulunan tuz Himalaya kristal tuzu... Astım ve alerji hastaları için tedavi özelliği de olan tuz odasından tatiliniz boyunca düzenli olarak yararlanmanızı öneririz. Tabi öncelikle görevlilere danışmayı unutmayın!!!

TÜRKİYE'NİN EN İYİ TERMAL SUYU

Gazelle'nin sahibi Halit Ergül iddialı:

"Türkiye'nin en ideal termal suyu Gazelle'de"

40 derece sıcaklıktaki termal su, Gazelle'nin bulunduğu Karacasu Beldesi'nden sadece 1 kilometre ötede çıkıyor. İdeal ısıdaki termal su hiçbir soğutma ve bekletilme aşamasından geçirilmeden doğrudan kullanıma açılıyor. Diğer bir özelliği ise termal suyun otele özel borularla hiçbir ısı ve mineral kaybına uğramadan taşınıyor olması. Hal böyle olunca size de sadece bu sudan faydalanmak düşüyor. Sizin için özel olarak tasarlanan termal havuz ve termal jakuzide şifa bulabilirsiniz. Özellikle romatizmal hastalıklara ve ağrılara sahip olanlar için biçilmiş kaftan.

SICAK SEVENLER ÇOK ŞANSLI

Termal havuzun yarattığı rahatlama hissine devam etmek isteyenler mutlaka saunaları denemeli... Üstelik herkesin tercihine uygun sıcaklıkta da saunalar mevcut. Ter atmak isteyenlere Rus Saunası'nı öneririz. Daha düşük sıcaklıklarda rahatlamak isteyenler için ise Bio Sauna son derece ideal.

NASIL GİDİLİR?
Gazelle, İstanbul'a 250 Ankara'ya ise sadece 174 kilometre uzakta. İstanbul'dan gelenler için Bolu Batı çıkışından çıkınca D100 Karayolu'ndan devam edip, Gazelle tabelalarını izleyin. Ankara'dan gelenler ise Bolu Doğu çıkışından çıkıp, D100 Karayolu'ndan kısa bir sürüşün ardından Gazelle tabelalarına ulaşacaklar.

MASAJ OLMADAN ASLA                                                               

SPA denince herkesin aklına kuşkusuz sıkı bir masaj geliyor.

İşte Gazelle'de tercih etmekte zorlanacağınız bir diğer konuda masaj... Acaba hangi masajı tercih etsek?

Siz siz olun Gazelle'ye vardığınız gibi SPA merkezindeki görevlilerden mutlaka bir kitapçık isteyin. Orada yapılan masaj ve özel bakımların içeriklerine ilişkin ayrıntılı bilgiler tercih konusunda size yol gösterici olabilir.

Bizim tercihimiz Anti-Stres Sırt Masajı oldu. Bütün bir yılın yorgunluğu sırtınız ve boynunuzda ağrı olarak biriktiyse bu masaj sizi yeni bir yıla hazırlayabilir. Üstelik masaj anında sırtınızdan çıkan seslere siz bile inanamayacaksınız. Sertleşen kaslarınıza uygulanan masaj anında canınız yanarsa bağırmaktan çekinmeyin. Çünkü yalnız değilsiniz!

Sırtıyla sorunu olmayan şanslı insanlardansanız, aromaterapi masajından İsveç masajına, Deep Relaxation masajından sıcak taş masajına kadar size uygun birini mutlaka bulabilirsiniz. Üstelik özel olarak tasarlanmış masaj odalarında kendinizi dinlemenizi tavsiye ederiz.