BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Canlı bombayı şıp diye tespit eden makina

ANKARA patlaması önlenebilir miydi? Meğer canlı bombaları önceden belirleyebilen bir sistem varmış. ABD hükümeti ile çalışan Rapiscan isimli şirketin cihazı bakın nasıl çalışıyor.

Abone ol

Suicide bomber prevention yani intihar bombacısı tespit cihazı. Dünya'da en az yirmi şirket intihar bombacısını eyleme geçmeden uzaktan tarayarak belirleyen sistem geliştirmiş.

"Bu katliam önlenebilirdi" diyor Murat Birsel, Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde 'intihar bombacısı tespit cihazı'yla ilgili şu bilgileri aktarıyor;

“turdum internetin başına yazdım “suicide bomber prevention” ekrana gelen listeyi gördüğümde içimin nasıl “cız ettiğini” anlatamam, en azından yirmi tane şirket, kuruluş var ki radar gibi sistemlerle uzaktan tarayarak intihar bombacısını şıp diye tespit ediyor. Bir tanesi belli ki Amerikan hükümetiyle çok yakın çalışıyor, adı Rapiscan, sistemin adı “Rapiscan CounterBomber Technologies” yani “Antibombacı teknolojileri”. Altında da yazıyor bizim antibombacı teknolojisinin kullanıldığı hiçbir ortamda bombalı intihar saldırısı gerçekleşememiştir."

İŞTE İNTİHAR BOMBACISINI BULAN O SİSTEM