BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,03
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den Kılıçdaroğlu'na FETÖ suçlaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'yle FETÖ'ye destek çıktığını söyledi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Ankara'dan İstanbul'a yürüyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu yürüyüşle FETÖ'ye destek çıktığını söyledi. CHP'nin bulduğu her fırsatta terör örgütleriyle kol kola girerek teröre destek çıktığını da ifade eden Canikli, Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz'da darbeye karşı çıkmak yerine kaçmayı tercih ettiğini kaydetti.

Canikli, Giresun'da AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu. 16 Nisan referandumundan sonra Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade eden Canikli, çok zorlu günler yaşayan Türkiye'nin bu zorlu günleri geride bıraktığını kaydetti. 

Referandumda kabul edilen yeni anayasa ile ülke yönetiminde iktidarsızlıktan kaynaklanan problemlerin geride kalacağını ifade eden Canikli, CHP liderinin Adalet Yürüyüşü'nü de çok sert sözlerle eleştirdi. İşte Canikli'nin o sözleri:

"Milletvekilleri için de ana muhalefet partisinin genel başkanı için de geçerlidir. Hiç kimsenin ayrıcalığı yok, olamaz. Hem bir taraftan mahkemeyi baskı altına alarak kararı değiştirmeye çalışıyorsunuz hem de aynı zamanda Fetullahçı Terör Örgütü'nün esas itibarıyla operasyonu olan bu casusluk faaliyetine destek veriyorsunuz. Bu yürüyüşün anlamı bu, böyle okumak gerekiyor.

"15 TEMMUZ'DA NEDEN KAÇTINIZ?"

Sayın Kılıçdaroğlu, o zaman kaçtınız. Gün o gündü, yürümenin zamanı o zamandı, kendini göstermenin, gerçekten bu milletin dirliğini tehdit edenlere karşı mücadele etme zamanı o gündü. Tankların üzerine çıkma günü o gündü, ama siz ne yaptınız? Tankların yanından savuştunuz. Öyle olmaz, şimdi bu yolla yeniden sokaklar hareketlendirilmeye, bu ülkenin barışı ortadan kaldırılmaya, kardeşliği dinamitlenmeye çalışılıyor. Elbette buna müsaade etmez bu millet.

"MİLLETİN CANINI SIKARSINIZ"

Dünyanın en büyük üçüncü büyüme oranını yakalamış Türkiye almış başını gidiyor, şahlanıyor adeta. Tam böyle bir dönemde bu gelişmenin önünü kesmek için (başka nasıl yorumlayacağız?) herkesi sokaklara davet ediyorsun. Terör örgütleri dahil, onları sokaklara davet ediyorsunuz. Bu yürüyüşü engelleyemezsiniz onu söyleyelim, sayısız kereler ortaya konuldu ama milletimizin canını sıkarsınız, sadece yaptığınız bu. Yoksa gelin, bu ülkenin daha güzel yönetilmesi için bizim eksiklerimiz varsa onları söyleyin. Biz onlardan memnun oluruz, kesinlikle dikkate alırız. Esasında muhalefetin de görevi budur."