BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Yıldırım iftarda işçilerle buluştu

Başbakan Binali Yıldırım, 3. Havalimanı inşaatında işçilerle birlikte iftar yaptı. Türkiye'nin havacılık sektöründeki payının yüzde 2'lere ulaştığını söyleyen Yıldırım, büyümenin de yüzde 15'lere yaklaştığını açıkladı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin havacılık sektöründe yüzde yarımın altında olan payını yüzde 2'lere çıkardığını söyledi. Türkiye'nin 3. havalimanıyla dünyanın buluşma ve vedalaşma merkezi haline geleceğini belirten Yıldırım, "Türkiye'yi başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler, dünyadaki Türkiye gerçeğine de dikkat kesilsinler. Türkiye büyüyor" diye konuştu. 

Binali Yıldırım, dün 3. havalimanı inşaatında çalışan işçilerle birlikte iftar yaptı. İftar sonrası yağmura rağmen işçilerle bir araya gelen ve burada bir konuşma yapan Yıldırım, 3. havalimanıyla birlikte yolcu sayısının 200 milyonun üzerine çıkacağını söyledi. Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

"Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak dünyanın en büyüğünden daha büyüğünü Türkiye'de İstanbul'da yapıyoruz. Milletimize yakışanda budur. Bu havalimanını yapıyoruz ya kıskananlar var. Kıskanma kardeşim biraz daha çalış seninde olsun. İster kıskansınlar ister kıskanmasınlar.

GEZİ PARKI OLAYLARI

İstiyorlar ki Türkiye başa güreşmesin. Türkiye kendi geleceğini, büyük projeleri gerçekleştirmesin. Hatırlayın Gezi'de burası yapılmasın diye İstanbul'u birbirine katmadılar mı? Ne dediler o zaman? Havalimanını, köprüleri, yolları yapmayın. Bu ne demektir? Vatandaşımız çalışmasın sürekli sorunlarla uğraşıp dursun. Türkiye buna layık mı? Türkiye'nin hedefini, vizyonunu ve gelecek umutlarını gerçeğe dönüştürmek bizim için en önemli görevdir. 

"TÜRKİYE 200 MİLYON YOLCUNUN ÜZERİNE ÇIKACAK"

Bu havalimanı 200 milyon yolcuya çıkacak. İlk etapta 90 milyon. Bu ne demek, dünyanın buluşma ve vedalaşma merkezi haline gelecek. İstanbul, havacılıkta dünyanın merkezi oluyor. Bakın son 15 yılda havayolu, halkın yolu haline geldi. Türkiye'nin ortalama büyümesi yüzde 6 olduğu halde, havacılık yüzde 15 büyüdü. Onun için iç ve dış hatlarda 33 milyon yolcu taşınırken bu sayı 200 milyona yaklaştı. Dolayısıyla Türkiye havacılığa baktığı zaman Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görüyoruz. Türkiye'nin havacılık sektöründen aldığı pay yüzde yarımın altındaydı. Bu oran şimdi yüzde 2'ye yaklaşmış durumda. Bu da gösteriyor ki Türkiye, dünyanın havacılıkta merkezi olmayı hak ediyor. Bu vizyon meselesidir. Bu geleceği görmektir. 

Türkiye'yi başka ülkelere şikayet etmek için yollara düşenler, dünyadaki Türkiye gerçeğine de dikkat kesilsinler. Türkiye büyüyor.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARINA İTİBAR KATTIK"

Gençlerimize daha güzel bir ülke emanet edeceğiz. Onların dağa çıkıp, genç yaşta yok olmaları değil bu ülkenin kalkınması için bu eserleri yapıyoruz. Türkiye'nin itibarına 15 yıl içerisinde itibar kattık. Bugün bölgede ve dünyana sözü dinlenen, kararları dikkate alınan bir Türkiye var. Bu hepimizin gururu. Buna hepimizin sahip çıkması lazım. Bakın geçtiğimiz sene bir darbe geçirdik. O darbeyi milletçe bir olup beraber olup meydana inip darbecilere darbeyi vurduk. Şimdi bunlar hesabı verecekler. Bu ülkenin bayrağını indirmeye çalışanlar, selaları dindirmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz."