BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.436,02
HABER /  GÜNCEL

Cami yakan ruh hastası çıktı!

İstanbul'da son günlerde birçok cami yakıldı. Herkesi tedirgin eden durum nihayet sona erdi. Kundakçı yakalandı.

Abone ol

İstanbul'daki cami yangınlarına ilişkin gözaltına alınan kişinin, 13 caminin yakılması olayını gerçekleştirdiği açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince, cami yangınları ve camilerden yapılan hırsızlık olaylarının faillerinin yakalanması için yapılan çalışmalarda bir kişinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Bu kişinin, 13 caminin yakılması olayını gerçekleştirdiğinin anlaşıldığı belirtilen açıklamada, aynı kişinin ayrıca 28 Nisan ile 27 Haziran 2008 tarihleri arasında 13 camiden de hırsızlık yaptığının tespit edildiği kaydedildi.

RUHSAL TEDAVİ GÖRMÜŞ

Konuyla ilgili açıklama yapa İstanbul Valisi Muammer Güler, söz konusu kişinin geçmişte ruhsal tedavi gördüğünü ve bir suçtan dolayı girdiği cezaevinden bir süre önce çıktığını da kaydetti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, bir soru üzerine, 'Bu kişinin hastanede ruhsal tedavi gördüğüne dair elimizde raporlar bulunmaktadır. Örgüt bağlantısı ya da yardım ve yataklık anlamında da herhangi bir tespit yapılmadı. Kişisel eylem ihtimali daha ağır basıyor' diye konuştu.

Güler, hırsızlık olaylarında delilerin yok edilmesinin sıkça rastlanıldığına işaret ederek, camilerdeki hırsızlıkların genellikle yardım toplama paralarının bulunduğu kutular ve kumbaralardan yapıldığını vurguladı.