BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,96
ALTIN 2.446,62
HABER /  GÜNCEL

Büyük facia son anda engellenmiş!

Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu, Kumluca'da söndürülen yangının yeniden alevlendiğini ve tekrardan kontrol altına alındığını söyledi. Eroğlu, buradaki ekiplerin Adrasan'a sevk edildiğini de açıkladı.

Abone ol

Kumluca'da cuma günü başlayan yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Buradaki ekiplerin Adrasan'a sevk edildiğini ifade eden Eroğlu, otelleri korumak için orman teşkilatı kendine has, dünyada ilk defa uygulanan metotla otelleri yanmaktan kurtardığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Adrasan ve Kumluca'daki yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Eroğlu, Kumluca'daki yangının söndürüldüğünü ancak rüzgarın ters dönmesi nedeniyle yeniden alevlendiğini söyledi. Kumluca'daki yangının kontrol altına alındığını da açıklayan Eroğlu, ekiplerin Adrasan'a yönlendirildiği bilgisini verdi.

BÜTÜN OTELLER RİSK ALTINDAYDI

Buradaki otellerin büyük bir tehlikeyle karşı karşı olduğunu ifade eden Eroğlu, otelleri korumak için orman teşkilatının kendine has, dünyada ilk defa uygulanan metotla bütün otellerin yanmaktan kurtarıldığını söyledi.

ADRASAN’DA 150 HEKTARIN ÜZERİNDE ALAN YANDI

Öte yandan, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Adrasan’daki yangını söndürmek için tüm Türkiye’deki ekipmanlarını Antalya’ya yığdıklarını belirtti. Adrasan’da şu ana kadar 150 hektarın üzerinde alanın yandığını aktaran İsmail Üzmez, "Kumluca Erentepe’deki yangını kontrol altına aldık. Olimpos’ta çok şiddetli rüzgar var. Uçakları helikopterleri buraya yönlendirmemize rağmen aşırı dağlık olması nedeniyle zorluk yaşadık. Olimpos yangınının insanlara ve yerleşim yerlerine zarar vermemesi için karşı ateşle istikametini çevirdik. Yangını tepelere doğru aktardık. 100 arazöz, 20 dozer, uçak, helikopter ve 500’ün üzerinde personelimizle bu yangını söndürmek için sabaha kadar çalışacağız" diye konuştu.