BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.439,49
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Bugün olsa ayaklarını yine yıkarım

Erbakan'ın hep yayında gördük onu. Sakarya Grubu'nda Abdurrahman Akyüz bakın neler söymledi hocası için..

Abone ol

Erbakan'ın vefatı, uzun yıllar yakın çevresinde çalışanları da şoka uğrattı. Yaklaşık 20 yıl boyunca Erbakan'ın gönüllü yakın korumalığını yapan ve Çorum'daki seçim çalışmasında Erbakan'ın ayaklarını yıkayan Sakarya Grubu'ndan Abdurrahman Akyüz, son gününde de Hoca'nın yanındaydı.

Sabah'tan Hasan Ay'a konuşan Akyüz, "O fotoğraftan dolayı hiç pişman olmadım. Benim için bir gurur vesilesidir" dedi. Makine mühendisi olan Akyüz, şu anda Türkiye Wushu Federasyonu'nun başkanlığını yapıyor. 20 yıl Erbakan'ın gönüllü yakın korumalığını yapan Akyüz, daha sonra da Erbakan ile ilişkisini hiç kesmedi.

SON GÜNÜNDE DE YANINDAYDI

Kamuoyu, Akyüz'ü, Altınoluk'taki yazlığında abdest alırken eğilmekte güçlük çeken Erbakan'ın ayaklarını yıkamasıyla tanımıştı. Akyüz, Erbakan'ın yanından son anlarına dek hiç ayrılmadı. Bir haftadır Erbakan'ın tedavi gördüğü hastanede durumu takip eden Akyüz, son gün de Hoca'nın yanında olduğunu belirterek, "Veda etmek aklımızdan geçmedi. Vedayı yakıştıramadık, böyle bir şey beklemiyorduk. Helallik almayı bile aklımdan geçirmedim" diye konuştu.

SADIK OLACAĞIMA SÖZ VERMİŞTİM

Ahde vefanın ve sadakatin hayatın en önemli unsuru olduğunu vurgulayan Akyüz, "Ben kendime bunu düstur yaptım. Hayatımız boyunca, Hocamız yaşadığı sürece ona sadık olacağımıza kendi kendime söz vermiştim. Sözümden de dönmedim. Hocamıza hizmet etmek benim için her şeydi, ibadet etmek gibiydi. Yunus Emre'nin Taptuk Emre'ye hizmet etmesi gibi gördük bu işi" dedi.

'ÇOK İNSAN YETİŞTİRDİ'

Erbakan abdest alırken çekilen fotoğraftan dolayı hiç pişmanlık duymadığını belirten Akyüz, "Benim için bir gurur vesilesidir. İnsan babasına, büyüğüne, atasına, hocasına hizmet eder. Benim için bir gurur vesilesidir. Hizmet ehli bir insanım. İnsanların efendisi, insanlara hizmet edendir. Hele hizmet ettiğiniz insan, böyle bir dünya lideriyse, herkese faydası olan biriyse" diye konuştu. Akyüz, "Birçok insan yetiştirdi, birçok insana örnek oldu, ışık oldu. Birçok lider yetiştirdi. Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, bakanlardan genel müdürlere kadar. Hatta siyasi rakipleri bile ondan bir şey aldı. Biz de ondan dersimizi aldık" dedi.